30 Ekim 2009

Vazgeçemediğim Lezzetler

Vakit buldukça her hafta sonu farklı bir tarif denemeye gayret ediyorum. Bu kez tatilden istifade ettim ve hemen aşağıdaki tarifleri denedim.Kurabiye olmazsa olmazlarım arasındadır. Ne zaman unlu birşey yapacak veya yiyecek olsam mutlaka tatlı tercih ediyorum. Acaba gizli şekerim mi var diye düşünürüm zaman zaman, neyse ki yaptırdığım tahlillerde normal gözüküyor. Herzaman tariflerine güvendiğim Selin Çağlayan'ın sitesinde yayınladığı Şekerli Kurabiyeyi denedim, sonuç mükemmeldi. Kurabiyede tercihim kıtır kıtır olması idi, bu tarifte (sanıyorum eklenen yoğurt sayesinde) ne çok sert, ne de yumuşak bir kurabiye elde ettim. Malzeme ve ölçüleri aynen kendisinin yazdığı gibi aktarıyorum.
Malzemeler:

•1 su bardağı toz şeker
•2 yumurta (1 yumurtanın akını kurabiyelerin üzerine sürmek için ayırın, kalanı hamurun içine katın.)
•1/2 paket (125 gr.) yumuşak margarin ya da tereyağı
•2 yemek kaşığı yoğurt
•İsteğe bağlı 1 portakalın ya da limonun kabuğu (rendelenmiş) ya da 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
•3 su bardağı un
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•Üzeri için 3 yemek kaşığı toz şeker.


Malzemeleri oda sıcaklığında bir gece beklettim, hamuru yaptım.

Ne çok sert ne de ele yapışacak kadar yumuşak olmamasına dikkat ettim, ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yaparak ilk önce yumurta akına sonra şekere batırdım.

Sonuç aşağıda görüldüğü gibi oldu. Tarif defterimin baş köşesine oturdu kendileri:)))
İkinci olarak sürekli kek tenceresinde pişirdiğim Puding'li kek tarifime muffin görünümü vermek istedim, kalıplara dökmeyi tercih ettim. Bu muffini Akçahan'ın daha önce verdiği tariften uyguladım.

Malzeme:
. 3 adet Yumurta
. 1 su bardağı Şeker
. 1/2 su bardağı Süt veya Su (ben süt kullanıyorum)
. 1/2 su bardağı sıvı yağ
. 1 Paket Çikolatalı Pudding
. 1 Paket Kabartma Tozu
. 2 su bardağı un (elenmiş)
Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra süt ve yağ ekleyip, sırasıyla puding, kabartma tozu ile birlikte elenmiş unu ekleyip akıcı bir hamur elde ettim.



Kalıplara döktüm, kabaracağı hesaba katılarak miktar ayarlanmalı notunu unutmadan söylemeliyim. Ben biraz kaçırmışım, bazılarında şekil bozuklukları oldu.

Önceden 180 derecede ısıttığım fırınımda pişirdim. 30 dakikada falan pişti. Herkes kendi fırınında kürdan testi yaparak istediği süre pişirebilir.
Sonuç aşağıdaki gibi bir görüntü ve müthiş bir lezzet. Fırından çıkarınca kurumaması için üzerine temiz bir bez örtüp servise kadar beklettim.


4 yorum:

Lúcia Russo dedi ki...

Hi my dear, it looks delicious!!!
Wish you a nice weekend.

Lúcia

Tijen dedi ki...

Blogun yeni hali ne güzel olmuş, ferah ve içten.

NuR dedi ki...

Hııııımmm çok lezizi görünüyorlar:) ellerine sağlık Nazlım. Afiyet olsun hamarat arkadaşım
Sevgiyle kal

mamila dedi ki...

Çok lezzetli görünüyorlar,ellerine sağlık sevgiler.