6 Haziran 2007

Görülmesi Gereken Dantellerimiz






Tüm elişi blog yazarlarının ortak zevklerinin dantel olduğunu düşünüyorum. Herkesin evinde mutlaka çok az da olsa eskilerden kalan, ya da kendilerinin heveslenerek işledikleri danteller mevcuttur. Baktıkça ve kullandıkça mutlu olduğumuz güzel işlenmiş dantelleri rüyada görmek ise güzel haberlerin simgesidir, evlilik kısmeti demektir.



Yukarıda birkaç tane özellikle Yatak Takımlarında kullanılacak dantel örneklerini paylaşmak istedim. Ben yapamam ya da ne gerek var demeyin.İnsanın istedikten sonra yapamayacağı birşey yoktur. Yeterki gönülden isteyin ve çaba gösterin. Blog açtıktan sonra elişlerine hevesimin arttığı bir gerçek. Sizlerde de o hevesi görüyorum. Bu bizim geleneklerimizde olan çok güzel bir iş. Hep beraber geleceğe taşımalıyız.

12 yorum:

akçahan dedi ki...

İlk yorum benden Nazlıcığım. Çok güzel bir model, çok da hoş bir takım olmuş.Çocukluk ve ilk gençlik yıllarında tüm elişleri hakkında farklı düşünürdüm ama, dantelin asaleti bambaşka.Büyüyünce anladım:))Sevgiyle.

Adsız dedi ki...

Nazlıcığım biz askerliği bitirdik döndük evimize.Görüşürüz artık.
Danteller süper:)
BEYHAN

Rengarenk dantel dedi ki...

belki eskisinden daha kullanışlı hale getirerek aktarabilirz geleceğe. Deyip senin sözlerine ekleme yapmak isterim izninle nazlıcım. örneğin eskiden kayrola takımlarının yastıklarının ucuna dikilip yastığın bi tarafı açık bırakılırdı. bendekiler böyle. şunu belirteyim hiç kullanışlı olmuyor. o açık bırakılan tarafa birde renkli bi tepelik yapılırdı( resimdekiler gibi ). ben hepsini çıkardım şimdi. dedimya kullanışlı değil ama görüntü güzel inkar edemem.. ama şimdi nevresim yastığı gibi yapılıp dantel öylece dikilior belli bi yere. böylesi daha kullanışlı oluyor. bu ve benzerlerini kullanışlı hale getirip geleceğe aktarması daha kolay olacaktır. bu benim düşüncem tabi...

bu arada örneklerde çok şeşer.

NuR dedi ki...

Sevgili Nazlım, Çok zarif, tabii dantelin hoşluğu ...Ancak senin kaneviçeli-dantelli yatak takımların bambaşkaydı, unutmuş değilim. Eline gönlüne sağlık canım
Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

Örnekler çok güzel canım ,hazır nevresimler varken tembellik edip her zaman kullanmasakta hepimizin çeyinde mutlaka vardır bir kaç takım :)

sevgiyle kal...

Serra dedi ki...

Diger Nazli'nin dedigi gibi hanimlar degisen devrin kurallarina da uyduruyor bir sekilde elislerini.
En ustteki fotografin motifli ornegi cok guzel olmus ama ugrastiyordur.
sevgiyle.

Admin dedi ki...

Hepside cok guzel tesekkurlr Arkadasim paylasimin icin, sevgiyle kal...

one ben bir sey dedi ki...

Nazlışım çok güzeller,

Sevgilerimle

Sanem dedi ki...

Nazli, cok kibar bu ornek, kullanilmaya kiyilmaz, aslinda yok, bence kiyilmali, her seyi zamaninda kullanmali, haksiz miyim?
Cook sevgiler

Berceste dedi ki...

Yastıklarda yeralanlara bayıldım. Çok keyifli böyle şeyleri kullanması kanımca. Ah bir de ütü derdi olmasa :P Ama yaygınlaşması adına değer bence!

Selcen Şenocak dedi ki...

Hepsi çok güzel ellerine sağlık Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Thats some great information there, very informative thanks.