31 Mayıs 2007

Merserize Şıklık






Bahar gelince içimden bir tığ işi bluz yapmak geldi. Hazır merserizeler dururken gittim perde işlemekte kullanılan bir pamuk ipliği aldım, evde lila rengine boyadım. İyimi ettim? Kesinlikle hayır. Kızıyorum kendime durduk yerde iş açıyorum başıma. Başladım bu yıl bitermi bilmiyorum:))) İp ince, motif çalışayım dedim, tek başına motif iyi durmayacak aralarını dolgu, trabzan doldurayım derken kağnı hızıyla sürüyor. Bunları niye mi anlattım. Yukarıdaki örgüye bakın, ne kadar kolay, şık ve hafif bir bluz olmuş. Kurdele nakışı ile de süsleyince güzelliğine güzellik katılmış. Daha ne istenir ki.Ah bu kafam ahhhh diye bir şarkı var o geliverdi aklıma birden. Siz siz olun kendinizi sıkıntıya sokacak işler yapmayın. Söyleyene bak:))))

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Nazlıcım kolay gelsin diyeyimde çabucak bitsin inşallah,merak ettim nasıl olduğunu :)
Mutlu bir hafta sonu geçirmeni dilerim...

NuR dedi ki...

Sevgili Nazlım, kolay gelsin, çok özel bir bluz olacak, senin elde ettiğin rengin bir eşi daha olmayacağı için tek olacak, ne güzel. Çabucak biteceğinden eminim, kurdele güllerle de süslersin dimi?...Sana, tontonuna güzel bir hafta sonu dilerim, öpüyorum, sevgiler

Serra dedi ki...

Kolay gelsin, cabuk biter insallah.
Fotograftaki de cok sirin olmus. Ben de taa daa acikliyorum sonunda ters-duz orgu ogrendim. Birsey basladim, eger duzgun olursa boyle de birsey denemek isterim. Gerci bu boyundan basliyor galiba, beni biraz asar.

Berceste dedi ki...

Haute Couture bir çalışma olacak yani! Eşi benzeri olmayan, baştan oyalasa da senin eserin olan! Ama dediğin gibi basit ve hoş olanları görünce, yazık yahu emeklerime demek geliyor bazen insanın içinden. İkisi de aynı işi görecek diyor insan kendi kendine... Gene de başka yeri ama!

Admin dedi ki...

Sevgili Nazli'cim,
bende arkadaslar gibi dusunuyorum, bu ozel bir bluz olacak galiba, simdiden merak ettim, hadi bitirde paylasalim canim, kolay gelsin cabuk bitsin insallah. Guzel bir haftasonu dilerim, sevgilerimle...

Şirin dedi ki...

Kendine haksızlık yapıyorsun... Sen zoru seçmesin... Nedeni de içindeki yaratıcı kişiliğin... N e güzel... Hazır olanı herkes yapar..
Bence çok güzel bir hırka çıkacak ortaya... Bekliyorum meakla... Ben artık öyle miskin oldum ki ancak arkadaşlarımın yaptığını izlerek zevkimi sürüdüryorum...Bu yayınladığın model de çok şık ve de çok sade... Şıklık ve sadelik= sevimlilik...

one ben bir sey dedi ki...

Nazlışım,
Unique sana ait olacak ne güzel merakla bekliyorum...Kurdele nakışınıda sevmeye başladım ama daha karşıdan:)
Sevgilerimle

High Power Rocketry dedi ki...

: )

Sanem dedi ki...

Ben de bu aksam, sanki cok lazim gibi yastik kiliflarina birseyler yapayim diye basladim kanaviceye, ne zormus meger. Ben alismisim etamin kumasina, normal kumasa igneyi sok, cikar elim acidi. Yarim da birakamam, ay nerden basladim diye simdiden hayiflaniyorum.

ev perisi;) dedi ki...

ay yerim ben o hırkayı;))
öpüyorum seni...

Rengarenk dantel dedi ki...

nazlıcım bence arada kolaydanda kaçmak lazım. güzel işler hep birazcık zorluğun arkasındadır. çok hoş bi sonuç göreceğiz emiinim. kağnı hızıylada olsa damlaya damlaya göl olur yeterki bırakıp yarımların arasına katma. ( belki sende yarımlar katagorisi yoktur ama benim evde her katagoride yarımlar bölümü var :))) yaa nooolacaksa boyle )
allah yardım etsin kocaman başarılar kolay gelsin...
bu arada hırka çok şeker. ewet kurdele işi de onu daha bi şeşer göstermiş. kurdele işinde renk çok önemli burada renklerde işte çok hoş olmuş hırkayı tamamlamış. paylaşımın için çook teşekkürler..

Adsız dedi ki...

NAZLIŞIM,
Şimdi bunları sen mi yaptın tatlım?
Çokkkkk şirin olmuşlar..Ne kadar zevklisin canım.Zevkli olduğunu biliyordum da bir kez daha bunu bizlerle paylaştığın için gönülden teşekkürler.Biraz öncede Şennur'cuğum da kurdele işlerini görüp mest olmuştum adeta.Tekrar ellerine sağlık bitanem,tebrik ederim seni bu güzelliklerden dolayı..

Sevgiyle kal.