29 Kasım 2006

Dantel Şıklıklar







Bütün elişlerini seviyorum ama dantelin yeri başka bende.Uzun uzun elişi yapacak ne yeterli zaman ne de enerjim var. Yine de her beğendiğim modeli saklıyorum. Kimbilir belki bir gün diyerek. Yukarıdaki örnekleri de bu amaçla arşivde tutuyorum. Yastığın üzerine yapılan ortadaki fotoğraftaki şıklık gözüktüğü kadar zor olmadığını sanıyorum.Mutlaka dantel ipliği ile de yapmak gerekmiyor. İnce orlon renkli ipliklerle kalın tığla gerçekleştirilebilir. Diğer iki örtüdeki kenar dantellerle, şık kumaşlarla birleştirilerek, masa, yatak örtüsü, şömen gibi değişik örtüler yapmak mümkün.Zamanı ve enerjisi olan arkadaşlara fikir vermek için paylaşmak istedim.

20 yorum:

Adsız dedi ki...

Siteniz çok güzel elinize sağlık

Adsız dedi ki...

Nazlışım,
kurabiyem ,
dantel sepet içinde ki çiçeklere ve tabi dantel sepetede bayıldım çiçekler acaba kurdele işimi
sevgilerimle
bu arada sabahtan beri, yorum bırakmaya çalıştım şimdi düzelmiş sanırım

NAZLICA dedi ki...

İsmini bilmediğim ziyaretçim, beğeniz için teşekkürler.

Candanım dünden beri bir terslik olduğunu anladım, bugün ayarlara baktım yorumlara kapalı gözüküyor,düzelttim demekki olmuş.O renkli çiçekler tığla işleniyor ve oraya dikiliyor canım. Kurdele ile de yapılabilir tabi. Sevgilerimle

Damak Tadı dedi ki...

Nazlışım canım benim..
Bunlar ne kadar güzel ve zevkle yapılmış(yapılacak) örnekler.Hele o sepetin güzelliği yokmu elimden gelse hemen başlardım bu gece ama hiç anlamıyorum ki.
Kenar dantellerle de bekirttiğin gibi harika kare örtü olur..Aklım kaldı inan ne yapsam acaba..Hastayım bu tür örneklere ve güzelliklere.))
Paylaşımların için çok teşekkürler canım benim..Sevgin hiç eksilmesin.

Kocaman öpüyorum seni..

NuR dedi ki...

ayyy çok şükür, sabah denemelerimde ilk yorum ben olucam diye uğraştım durdum du. Ama comment blogun benim password ümü kabul etmedi, bakalım şimdi napıcak, güzel modeller canımcım, seni öpüyor, bol enerjili günler diliyorum

Serra dedi ki...

Ben de ugrastim olmayinca kizip gitmistim sabah. Neyse duzelmesi iyi olmus. Dantellere diyecek soz yok. cok guzel.

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Gül; Canım çalışan insanlar olarak zaten her beğendiğimizi yapabilmek zor,seyretmekle yetiniyoruz.Sen de çok sevgi dolu bir insansın, canlı, çalışkan biri olarak hayal ettim ben. Çok teşekkürler güzel yorumların için canım. Mutlu bir hafta sonu diliyorum.

NAZLICA dedi ki...

Nur'um hiç yorum almayınca farkettim bir problem olduğunu zaten.Sana da bol enerjili ve çok güzel bir hafta sonu diliyorum.

NAZLICA dedi ki...

Serracığım; ben de senin gibiyim, ağır açılan sayfalara hiç dayanamıyorum. Sabırsızlık mı, zamansızlık mı bilmiyorum. Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür:))Mutlu bir hafta sonu diliyorum.

Adsız dedi ki...

Dantel beceremiyorum ama yastik guzel bir paylasim olmus, isterdim yapabileyim.

Bu arada birsey merak ettim, ben blogspotda kategori acamiyorum, sadece blogcu olursa yapilabiliniyor saniyordum ta ki sizin sayfanizi gorunceye kadar. Blogspotda nasil aciliyor acaba diye sorucam ama sayfanizin ana temasindan cikmis olucam sanirim..Siz bana bakmayin, ben arastirmalara devam edeyim. Guzel paylasimlariniz icin tesekkurler, sevgiyle

Sanem

Adsız dedi ki...

sevgili Nazlım merhaba bende de dantel ayrı bir degerde .hicte modası gecmeyen elislerinin basında geliyor.kanavice bile islesek yine onu dantelle süslemiyormuyuz...saglık ve sevgiyle kal.Annecigine hürmetler sevgiler

Serpilce dedi ki...

Sevgili Nazlım,
biraz yoğunluğum birazda rahatsızlığım nedeniyle epeydir ziyaretine gelememiştim.bu arada çok güzel şeyler eklemişsin bloğuna.
Danteli bende çok seviyorum ve severekde yaparım.Dantelin yeri bende de ayrıdır.
Yastık çok hoşuma gitti cıvıl cıvıl.
Bütün güzellikler seninle olsun.

Adsız dedi ki...

sevgli nazlı merhaba gelmekte geçiktim .evdeki tadilat arkasından rahatsızlığım . yine örneklerin çok şık. yorumuna teşekkürler. iyi pazarlar koşcakal

Art & Disorder dedi ki...

Wonderful its blog!...BRASIL

Adsız dedi ki...

Örnekler bir harika ....

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Sanem, bildiğimi paylaşmaktan mutluluk duyarım.Mail'ini bekliyorum, en kısa zamanda cevaplandırırım canım.Teşekkürler ziyaretin için,Sevgiler.

NAZLICA dedi ki...

Münevverciğim artık blog ziyaretlerine başladığın için çok sevindim. Bizler gençlere elişini sevdirmeye çalışacağız ki onlar da kendi çocuklarına aktarabilsin. Sen elinden geleni yapıyorsun. Ben de seni ve sevgili anneciğini çok öpüyorum. Sağlık dolu günler diliyorum.Sevgilerimle

NAZLICA dedi ki...

Serpilciğim çok geçmiş olsun. Buralarda da ne kış ne yaz öyle bir mevsim geçiyor. Gece ve gündüz arasında 20 derece ısı farkı var. Bu hiç iyi bişi değil tabi.Yastık oldukça basit, denemeye değer. Kendine iyi bak sevgi ve selamlar gönderiyorum canım.

NAZLICA dedi ki...

art&disorder;Thank you very much for your visit to my blog.

NAZLICA dedi ki...

Rahimeciğim çok teşekkürler.Sevgiler