9 Eylül 2006

Dostluk



Geçen hafta sonu yıllar önce okul sıralarında çok iyi arkadaş olduğumuz ama sonra birbirimizi kaybettiğimiz çok sevdiğim arkadaşımı ziyarete gittim.Yaklaşık bir aydır onu aramak ve bulmak isteğim dayanılmaz olmuştu. Adını koyamadığım birşeyler beni dürtüyordu sanki.Yaşadığı şehirin telefon rehberinden kendisine ulaştım ve beni karşısında bulunca inanamadı. Kendisi de beni bulmaya çalışmış ama ulaşamamış. Öyle bir öğleden sonra geçirdik ki anlatamam. Hiç susmadık, ağladık, güldük. Paylaşacağımız o kadar çok şey vardı yılların biriktirdiği, bitmedi, bitmez de. Onun yanlızlığı, dost ve arkadaş ihtiyacı beni çok etkiledi. Keşke zor zamanlarında yanında olabilseydim, olsaydı dedim durdum kendi kendime. Ama yaşam öyle sürüklüyor ki insanları, günlük telaşlar, sıkıntılar, imkansızlıklar gitgide yanlızlaştırıyor hepimizi.Eski arkadaşlıklar ve dostluklar hiç unutulmuyor. Dostlarımıza ve arkadaşlarımıza mutlaka zaman ayırmalıyız Ruh sağlığımız, gelişimimiz için çok önemli, buna şimdi daha çok inanıyorum. Burada gördüğünüz dantel örtü onun el emeği. Sıfırdan bir yuva yaratmış kendine. Artık sürekli birbirimizden haberdar olacağız, hiç ertelemeyeceğiz. Eminim bu ikimize de iyi gelecek.Hepinize sevdiklerinizle mutlu bir hafta diliyorum. Posted by Picasa

24 yorum:

Adsız dedi ki...

Nazlı'cığım yaşadığınız o öğleden sonranın sana da çok iyi geldiği anlaşılıyor.İnsanın herşeyini rahat rahat konuşabildiği bir dostunun olması çok büyük şans.
Ben de sana güzel bir hafta dilerim.

Şirin dedi ki...

Ne güzel yapmışsın! Ben de izini kaybettiğim dostlarımı hep anar dururum. İzini buldum mu da hemen peine düşerim... Onlar beni unutsa da ben hiç gocunmam... Dünya telaşesi, der ben ararım. Bu huyumu çok sevdiğini de açık açık söyleyen bir arkadaşım var! "Sen arayıp sormasan birbirimizi unutacağız" der... Ben hiç alınmam gücenmem. O beni niye aramadı falan diye... eğer ona gerçekten inamışsam sıra mıra aramam... Bilirim ki o beni sever ama ihmalcidir... gülü seven dikenlerine katlanır... O dikenler yeter ki dostların olsun... Çekeriz be!

ikibin6

Adsız dedi ki...

Merhaba Nazlıcım yazdıklarını okumak çok güzeldi bende geçenlerde buna benzer bir olay yaşadım 15 senedir görmediğim okul yıllarında en yakın arkadaşımla görüşme fırsatı buldum o beni buldu ve inan o kadar mutlu oldumki eski dostuklar bir başka zaman ve yaşam herşeyi değiştirdi.Umarım bundan sonra arkadaşlık adına güzel paylaşımlarınız olur ve hep sürer.Bu arada seni linkleirime bir türlü ekliyemedim sadece seni değil hangi adresi yazsam kabul etmiyor sorunu gideremedim canım denemeye devam edicem tabi ama yinede seni ziyaret etmeme engel değil.Güzel bir hafta diliyorum sevgiler.Özge

Nalan Kaplan dedi ki...

Çok sevindim Nazlı ikiniz adınada.Benim hislerimede tercuman oldun vallahi.Benimde yıllardır görmediğim daha doğrusunu izini kaybedip nerde olduğunu bilmediğim bir arkadaşım var ve onu çok özledim.İnşallah bende onu bulmayı başarırım.İnsanın senin gibi vefalı bir dostu olması çok güzel :)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Nazlışım kurabiyemm ne kadar güzel yapmışsın evet arkadaşlıklar unutulmuyor ama hayat yoğunlukları engelliyor işte.
ama zaman yaratmalıyız mutlaka çünkü eski arkadaşlıklar kardeş ten öte oluyor....
Çok içtensin çokk hassassın işte seni bunun için seviyorum galiba yokk yokk galiba değil sahi:))
çokkkk öpüyorummmm

NAZLICA dedi ki...

Beyhancığım çok doğru söylüyorsun, benim kız kardeşim de yok, hep eksikliğini hissederim. Senin de dostların bol olsun.
Şirin ne kadar iyi yapıyorsun peşine düşmekle arkadaşlarının. Zaten pozitif bir enerji almazsan peşine düşmezsin.Her arkadaşlıkta, dostlukta farklı bir lezzet var, paylaşım var. Hiçbirinden eksik olmamalıyız. Geçmişte biriktirdiğimiz dostluklar, arkadaşlıklar daha önemli. Çünkü koşulsuzdu, şimdi öyle değil, sen de farkındasın mutlaka.

Sevgili Susam;İyi dileklerin için çok teşekkürler, unutulmayan, aranan bir arkadaş olduğun için ne kadar sevinsen az. Bloğun çok güzel,herşeyi dört dörtlük halletmişsin. Sıkma canını eklersin nasıl olsa.Blogspot adresli arkadaşlarınla aynı usülde ekliyorsun.

Nalan benim arkadaşımı bulmam biraz şans oldu, çünkü evlenmemiş ve aynı soyadı taşıyor, yaşadığı şehir de değişmemiş. Yine İzmit'de bir arkadaşım vardı, onu da aradım ama bulamadım. Aklımda hep. Umarım sen de arkadaşınla biraraya gelirsin, çok hoş bir duygu gerçekten.Güzel sözlerin için çok teşekkürler Nalancığım.

Akidem akidem akidem; Duygular karşılıklı, Enerji almadığın birine aktaramazsın. Beni anladığın ve sevdiğin için aynı kordinatlardayız Candanım. Senin hassasiyetlerine ne demeli? Dostluklarımız ve arkadaşlıklarımız baki olsun. Vefa bir semt olmaktan çıksın, lügatta doğru yerini alsın değilmi ama:))

Hepinize güzel yorumlarınız için tekrar teşekkür ediyorum.

Adsız dedi ki...

dosluk çok güzel diimi.. umarım bi daha ayrı düşmezsiniz.

bu arada örnekte çok güzel...

Adsız dedi ki...

sevgili nazlı konuyu o kadar güzel dile getirmişsinki heme harekete geçmeli dedim. gerçi ben arkadaşlarımın hemen hemen hepsiyle görüşüyorum dost dediklerimle yıllardır bağları koparmadık .eskiarkadaşlıkların yeri bir başka bıraktığın yerden devam edebiliyor. senin adına sevindim . güzel bir hafta diliyorum

Serra dedi ki...

Herkesin izini kaybettigi ama keske bulsam da gorsem dedigi bir okul arkadasi varmis demek. Herkesinkinin ulasilmasi umidiyle diyorum. Ben tabi burada uzun yillarin getirdigi dostlardan uzak yasaya yasaya her sene tatilde yeniden dostlarimi bulmusum gibi sevinc yasiyorum. Simdi o cok sevdigim dostlarimdan birisi USA'a geldi ve her hafta konusuyorum mutlaka. Yuzyuze olmasa da, cok rahatlatiyor insani konusabilmek bile.
Bu arada ornek cok guzel orulmus. Utulemesi zor oldugu icin NAzli( Rengarenk) ile bne cetrefilli demistik buna.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nazlı,
Çok güzel bir hafta diliyorum.
Dostluk ve arkadaşlığa öyle içten değinip dile getirmişsin ki, etkilenmemek elde değil.Hayatın seni ordan oraya savurması arada ki kopukluklara neden oluyor maalesef,bir daha da toparlanamıyor.Onlar başka yerlerde sen başka yerdesin.Elinde ise sadece geçmişteki o tatlı anların ve anıların.Keşke herkes arkadaşlarını bulup onlara sıkı sıkı sarılsa hiç ayrılmasalar.)

Sevgilerimle,kalemine,yüreğine sağlık..

Serra dedi ki...

Kactir yazicam unutuyorum. Annemin bayo havlu askisindan satildigini sanmiyorum, biz bir tanidiktan gorduk ve yaptik. Ben turkiyeye gelince san da yaparim, istedigin renkten.

Tijen dedi ki...

nazlica,
sonunda bugünü link güncelleme günü ilan ettim ve seni de linklerime ekledim.
gecikme için affet!
sevgiler,
tijen

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Nazlı umarım hiç kimse dostlarından ayrı düşmez,çok teşekkürler iyi dileklerin için.

Mamilacığım gerçekten öyle, dün bırakmışız gibi devam ettik.Eski arkadaşların yeri başka oluyor dediğin gibi. Daha saf, temiz, çıkarsız,koşulsuz bir bağlanma. Yok şimdi böyle şeyler. Sağol canım.

Serracığım arkadaşının yakına gelmesi ve iletişim kurabilmene çok sevindim, hele gurbet ellerde zor tüm çevreden ayrı kalmak. Sabret canım ömür boyu kalmayacaksınız ya.Kendi yurdunuzda yeni bir düzen kuracağınız günler umarım en yakın zamanda gerçekleşir.Havlu asacağı düşüncen için çok teşekkürler canım,ben seni yorarmıyım, fotodan bakarak yaparım herhalde.

Sevgili Tijen; İnan linklerine bakmadım bile, beni eklemesen de hiç önemi yok.Her nekadar bazen yorumsuz kalsam da, hergün sana geliyor ve yazdığın harika yazıları keyifle okuyorum.Sağol inceliğin için.

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Gül; Umarım herhangi bir nedenle uzak kalan tüm dostlar ve arkadaşlar birbirlerini tekrar kazanır ve kavuşurlar. Dostların bol olsun tatlı kız, kısa sürede kendini çok sevdirdin bize. Çok tatlısın. Sevgiler

ev perisi;) dedi ki...

Dostluk çok önemli bir kavram sevgili Nazlı...
Ne yazıkk ki değeri yitirilmeye başlayan bir kavram...
Niyazi mısri edasıyla ben de derim ki;
Dost ile dost olmak gayem başka şey istemez gönül!
Şeker şerbetlere banar başka bal istemez gönül!
Dostun bol düşmanın hiç olmasın...
Sevgiler...

NAZLICA dedi ki...

Şükran ne güzel bir mısra imiş, çok teşekkürler.Dilerim senin de dostun bol düşmanın hiç olmasın.

akçahan dedi ki...

Sanat Müziğimizin birbirinden nadide eserlerinden birinde ifade edildiği gibi;

"hayal-mayel esinlerde/ bilinmez ki nasıl nerde/ Şimdi yalnız resimlerde / Eski dostlar, eski dostlar"

dediğimiz, hatırladıkça özlemiyle yüreğimizi burkan, kalbimizi sızlatan dostlarımız var hepimizin. Senin adına çok mutlu oldum, dilerim ben de, en son aldığım habere göre aynı şehirde yaşadığımızı öğrenip, ama adresine bir türlü ulaşamadığım sevgili ev arkadaşımı bulabilirim. Sevgiyle.

nagice dedi ki...

canım ne kadar iyi yapmış aramakla.umarım bundan sonra birbirinizi hiç kaybetmezsiniz..

Adsız dedi ki...

merhaba sevgili Nazlım ne güzel olmus...kimbilir oda ne kadar sevinmistir.bu cok güzel bir duygu aynısını banada yasattı bir arkadasım 25 sene sonra Samsun da beraber okudugumuz arkadasım.dügün davetiyemi saklamıs ve 25 sene sonra 118 li hattan beni bulmustu .yüzyüze görüsemesekte bayramlarda telefonlasıyoruz..Yüce mevam kimseyi dostsuz arkadassız ve sevensiz bırakmasın..sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba sevgili Nazlım ne güzel olmus...kimbilir oda ne kadar sevinmistir.bu cok güzel bir duygu aynısını banada yasattı bir arkadasım 25 sene sonra Samsun da beraber okudugumuz arkadasım.dügün davetiyemi saklamıs ve 25 sene sonra 118 li hattan beni bulmustu .yüzyüze görüsemesekte bayramlarda telefonlasıyoruz..Yüce mevam kimseyi dostsuz arkadassız ve sevensiz bırakmasın..sevgiler...

NAZLICA dedi ki...

Semanur;Eski dostlar parçasını birzamanlar udla çalıyordum, ilk öğrendiğim parça, bende ayrı bir yeri var.Arkadaşına bu kadar yaklaşmışken bulmalısın, biraz daha gayret canım.Çok iyi geliyor insana.

Sağol Nagihan, umarım canım.Tabi arkadaşım da çok sevindi, bana çok ihtiyacı olduğunu hissettirdi.

Münevver; Ne kadar iyi olmuş arkadaşının girişimleri.Güzel dileğine amin diyorum, yanlızlık allaha mahsus derler, uzun süreli yanlızlıklar vermesin hiçkimseye.

Evren Yasa dedi ki...

Bu modelin aynisindan benim de sehpa ortum var, ve dantel bilmeyen biri olarak aynisindan konsolumun ustune ormek istiyorum ama yapabilir miyim bilemiyorum, bunu nasil yapabilirim nerede bulabilirim yapilisini bilginiz var mi? sayfanizda gorunce ayni modeli cok heyecanlandim.

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Evren, ben bu dantelden işlemedim,bu konunun uzmanı Serra, bu linke bakarsan yardımcı olur sanırım.Sevgiler."http://dantelceyiz.blogspot.com/2006/03/cetrefilli-ve-demet-oda-takimlari-bu.html"

Adsız dedi ki...

Merhaba. Ben Aysegül, Blogunuzu cok begendim. Dostluk hakkinda yazmis oldugunuz yazi icin tebrik ederim size katiliyorum benimde bulmak istedigim bir arkadasim var. Bunun icin gün sayiyorum dedsem yalan olmaz. Kismetse 6 gün sonra vatanimda olucam o zaman daha kolay ulasabilirim diye düsünüyorum ( Canim Meltem`ime ). Benim blogum www.gulosunhobileri.Blogcu.com benide ziyaret ederseniz cok sevinirim. Ilk firsatta sizi arkadas listeme eklicem. Görüsmek üzere saglicakla kalin. Umarim iyi ve saglam bir arkadasligin temelini atariz.