22 Mart 2006

Kumrum

Bazı olaylar vardır insanın içini tarifsiz sevinçlerle doldurur. Böyle bir an yaşadım bugün ve sizinle sıcağı sıcağına paylaşmak istedim. Penceremdeki sardunya saksımı sürekli bir Kumru ziyaret ediyordu.Bir el hareketiyle ürker kaçar gider bir müddet sonra tekrar dönerdi. Bugün ısrarla kaçmadı ve ben merakla beklemeye başladım. Uçtuğunda bir de ne göreyim, iki tane yumurta bırakmış ve kendine göre biriki çalı çırpı koyarak saksıya yuva yapmış. Böyle bir olaya ilk defa anında şahit oluyordum ve bu beni gerçekten çok sevindirdi. Kumrum şimdi dolaşıp geliyor, yumurtalar üzerinde bir müddet oturuyor sonra tekrar gidiyor. Edindiğim bilgiye göre 15 gün sonra 2 minik kumru çıkıcak yumurtalardan ve belki de ben onları ellerimle besleyeceğim bir süre. Sonra özgürlüklerine kavuşup ayrılacaklar buralardan.Ne dersiniz bu canlı bir hayat dersi değilmi sizce.Doğan her canlı büyüyecek, gelişecek, kendine yetebilecek ve ayrılacak yuvadan...

18 yorum:

incikboncuk dedi ki...

inanmıyorum, nasıl sekerler. ay her sabah ne yapıyorlar diye onları izlersin.

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Biz gecen yil ayni sekilde balkonda iki yumurtayla kuluckaya yatan güvercini beslemistik. Onlar uctuktan sonra tekrar yumurta koydular ama yasak oldugu icin yumurtalar ev yönetimi tarafindan alindi.
Yumurtalarin sahibi güvercin defalarca geldi aradi hatta cama bile vurdu. Cok üzüldük ama yasalar öyle gerektirdigi icin birsey yapamadik.
Simdi cok dikkat ediyoruz gelmesinler diye...
Sevgiler Sonia...

ev perisi;) dedi ki...

Ayyyyyyyyyyy gerçekten çok güzellllllll...
Canlı canlı seyir var desenize...
Yavruları görmek için sabırsızlanıyorum, paylaşırsan seviniriz sevgili Nazlı...

NuR dedi ki...

Nazlıcım, çook şeker, nede güzel oturuyor. Bizim terasta çok sık yaşadığımız bir olay. Yumurtalara elini sakın sürme, anne bırakıp gidiyor, oturmuyor. Ben çok kenarda duran yumurtayı, düşmesin diye yuvanın ortasına aldım. Anne geldi, yuvada dolandı dolandı, bıraktı gitti. Adetleri öyleymiş, çok üzülmüş, kahrolmuştum.
Yavruların resmini bekliyorum.
Öptüm:)))

nagice dedi ki...

yavruların resminidfe çekebilirsin inşallah...
sakın yuvayı bozma -elleyince gelmiyorlar..

Adsız dedi ki...

Bizimde böyle kırlangıçlarımız var.Çokkk tatlılar ama sakın elleme yuvanın hiç bir yerini Nazlış sonra oturmaz bırakır. kendisi eksiklerini tamamlar:)
Öptüm:)

manolya dedi ki...

3 yil kadar önce bizim balkona da gelmisti bir anne, bir süre balkona giremedik. Baba da disarda, agaçta bekliyordu zaman zaman. Yavrular çiktiktan sonra hatun gelmez oldu. Beni bir üzüntü aldi mi, hem "böyle annelik mi olur" diye söyleniyorum, hem de internette nasil besleyecegimi arastiriyorum. Babam "onlar senden daha iyi bilirler, merak etme" dedi. Bir sabah erkenden gelip yavrularini besledigini gördüm de içim rahatladi. Yavrular büyüdü, birgün uçmayi ögrendiler ve o gün gittiler. Ertesi sabah 2 yeni yumurtayla ayni olaylar tekrarlandi. Simdi her sabah cama gelip ekmek kirintisi yiyen bir sürü kus var. Bazilari bize daha yakin duruyor, hiç kaçmiyorlar. Sanirim onlar bizim torunlar...
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Geçen yıl bu sıralar aynı olayı yaşadık.Kumru pencereyle panjurun arasına yuvasını yaptı,yumurtladı,yavrular çıktı anne onları besledi,büyüttü ve gittiler.Arkalarından temizlik yaparken çok duygulanmıştım.Ben de fotoğraflarını çekmiştim ama çok bulanık olduğu için yayınlayamadım.Sizinkileri merakla bekliyoruz...

Adsız dedi ki...

Aman ne güzel! Baharı bekleyen kumrular gibi... Hoşgelsinler dünyaya! Biz insanların yaşanılmaz hale getirmeye çalıştığı bir dünyayı güzelleştirmeye çalışıyorlar. Güle güle büyüt yavruların Kumru Anne!

Adsız dedi ki...

Sevgili Nazli öncelikle yumurtalar hayirli olsun.Insan onlara baktikca anneligi babaligi daha iyi anliyor.Daha yumurtayken.Onlari koruma ic güdüsüyle yanlarina kimseyi yanastirmiyorlar.Bende balkonumda
bir sürü yavru büyüttüm.Laf aramizda ben balkonum icin Zeynep Kamil hastanesi diyorum.Bir kere alistilarmi.Devamli geliyorlar.Etrafi bayagi pisletiyorlar.Allah yardimcin olsun..

Serra dedi ki...

Bebeklere simdiden isim arasak mi? Bir de kiz mi erkek mi anlayamaz ya, ikisine de olacak isimler bulsak diyorum. Deniz olsun birinin adi, digerini dusunelim, olur mu?:))

akçahan dedi ki...

Çok içimi ısıttı bu fotoğraflar. İyi ki görüntülemişsin Nazlıcığım. Yalnız, Candan ve Şennur'a katılıyorum, farklılık görürse, bir daha gelmiyorlar. Biz tatildeyken, aynı şekilde yumurtlamıştı bir kumrucuk. Şiddetli bir lodosta panjurun bir parçası koptu ve onu da saksının hemen yakınına koymuşum. Ürktü ve bir daha gelmedi. Beni hala şaşırtan ise, yumurtasını nasıl götürdü, hala anlayabilmiş değilim. Kumrulara isim koyalım derim bende.Sevgiler.

NAZLICA dedi ki...

Arkadaşlar harikasınız, önerilerinizi dikkate alıyorum sadece karşıdan seyrediyorum. 15 gün böyle olacak.Serra'nın önerisi çok hoşuma gitti.Deniz ismini duyunca Mehtap geldi aklıma. "Deniz ve Mehtap sordular seni neredesinnnn?" Farklı isimler önerebilirsiniz. Bekliyorum hepinize çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Aynı yazdığın gibi. Doğanın kanunu bu Nazlı.
Sevgiler,

Hülya YILMAZ dedi ki...

Nazlı'cım bu ne güzel bir olay. Bebkleriniz olacak demek. Bende heyecanla resimlerini bekliyorum.
Geçen yıl benim ofisimin önünde de bir serçe yavrusuna uçma öğretiyordu, ben de onları izlerdim.
Çok keyifli onları izlemek..

Serra dedi ki...

Denizle mehtap guzel uydu , oyle olsun. :))

Nilüfer dedi ki...

Fotoğraflar çok güzel.Dediğin gibi hayatta her canlı doğup,gelişip,büyüyüp bir gün ayrılacak yuvadan.Kumruna alışınca ayrılmak oldukça zor gelir sana...

Adsız dedi ki...

Merhaba arkadaşım blogunuzu yeni keşfettim çok hoş şeyler yapmışsınız ellerinize sağlık.. Umarım kumrunun hikayesini biliyorsunuzdur gercekten çok şanslısınız qpetunya