19 Kasım 2009

Entresan Örgüler, Örme Graffiti

Graffitiyi kısaca açıklamak gerekirse duvarlara yapılan resim sanatidir.Geçmişin aksine günümüzde çok gelişmiş bir seviyededir,kendi ticari sektörü,kendi giyim tarzi,kendi yasam tarzi ve kendi literatürü vardir.Graffiti çıkısı Almanyada gerçeklestimistir. 2.dünya savasindan sonra dogu bloğu belirlemek için yapilan duvar,uzun süre insanlar üzerinde özellikle doğu Almanya halki için bir baskı olmuştur.1970 lerin başında protesto amacıyla ghetto insanları çesitli yazilar yazmaya basladi.Yazilarin amaci sadece mevcut düzene başkaldırma idi,yani hiç bi sanat ruhu taşimiyodu.80'lerde graffiti kültürü gelismeye devam etti,artik insanlar sadece mesaj vermek verine görselliğe de önem veriyorlardi.Bu yüzden Berlin ve Münih graffiti sanatçilari bu konuda cok uzmanlastilar.
Dünyanın birçok yöresindeki insanlar örgü graffiti yaparak, şehri, binaları giydiriyor, çevreyi daha iyi bir hale getirmek için uğraşıyor. Aşağıda entresan örnekler var.

Daha fazla bilgi için Şuraya Bakınız






2 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Nazlışım n eentersan bir sanat dalı değilmi? Bende ilk kez Almanya'da görmüştüm canım..Paylaşımın için teşekkürler tatlım...Öpüyorum yanaklarından..


Sevgiler..

Lúcia dedi ki...

Fantastic!
This is very interesting!