12 Ekim 2009

Kapı, Sepet, Kutu Süslemeleri

Biliyorum uzun zaman oldu, çok yoğun bir yaz geride kaldı. Daha önce yaptığım nikah şekerleri sepetinin ve kapı süslemesinin fotoğraflarını çekmiştim onları ekledim. Ayrıca dün bir ilhamla kapladığım iki adet kutuyu paylaşmak istedim.

Nedense adım adım fotoğraf çekip anlatamıyorum, iş bitince aklıma geliyor fotoğraf çekmek. Oysa ziyaretçilerin faydalanması açısından bunu yapmalıyım.


Çöpçümüyüm neyim diye kendi kendime kızarım birşeyler biriktirdiğimde. Ama gün geliyor işe yarıyor. Yukarıdaki kutu daha önce bana gelen bir hediyenin kutusu. Düz silindir bir kutu, zaman içinde eskidi, kirlendi. Bende kutuyu parça dantelle kapladım, yine atmadığım yapay çiçekleri bir araya getirerek üzerine silikonla yapıştırdım. Dantel herzaman şık bir görüntü oluşturuyor. İçinde yine atamadığım kurdelelerim var:)))



Yukarıdaki kutu çok bilinen bir mağzanın tanıtım kataloğunun kutusu. Astarı yüzünden pahalı bir kutu, ahşap, çok iyi boyanmış simsiyah birşeydi. Onun kapağını da pembe dantelle kaplayıp, daha önce yakma usulü ile yaptığım çiçeği kurdele ve yapay çiçeklerle birleştirip ortasına ekledim.

Nikah şekerlerini koymak için yapılan sepette oldukça işe yaradı. Kapitone ile kaplandı ve pembe tül ile fırfır yapıldı.




Kapı süslemesini için 5 mt düz tül aldım ve ortadan sıkıca bağladım. Artan tülü düğümün etrafına yaydım ve içine hazır aldığım demet çiçeği sabitledim. Birkaç tane nazar boncugunu kurdeleye sabitleyip çiçeğin etrafından doreli kurdele ile birlikte bağladım. Bu giriş kapısı idi, ayrıca merdivenlere de yine tül, çiçek ve kurdele ile süsler yaptım (maalesef çekmeyi unutmuşum). Çok basit ama şık bir görüntü oldu, herkes tarafından beğenildi.

5 yorum:

ev perisi;) dedi ki...

Çok şık olmuşlar nazlıcığım emeğine sağlık...

Serra dedi ki...

Hepsi cok hos olmus, ben de senin gibi sakladigim ivizr zivirlarin tam yerini buldu iste dedigim yerlerde kullaninca mutlu oluyorum.

NuR dedi ki...

Sevgili Nazlım , çoook şık şeyler, bayıldım ben bunlara:) Kapı harika olmuş. Allah mutlulukla yaşamayı nasibetsin. Sepet çok şıık, kutularda yaa benim arkadaşım bitanesin, ellerine sağlık canım benim. Allah emeklerini zayi etmesin.
Sevgiyle kal, teyzemi ve seni öptüm

Esradan dedi ki...

ellerinize sağlık ,çok şirin olmuş.
gülü veren elde daima gül kokusu kalır.(ÇİN ATASÖZÜ)iyi akşamlar arkadaşım

Lúcia dedi ki...

Hi Nazli,

I love the boxes. The black and white is awesome!!
Nice work.
Bye,

Lúcia
www.fazemosdeconta.com