16 Şubat 2009

Kaneviçeler

Tamamını kendim işlediğim daha önce de sizlerle paylaştığım kaneviçelerimi tekrar hatırlayalım istedim. Meraklısının çok olduğunu biliyorum. Hepinize gönlünüzce geçireceğiniz bir hafta diliyorum.













6 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Maşallah canım sana hemde 41 kere..))Güzel nostalji oldu bana inan..))Hem kanaviçeden hemde kenar örneklerinden..))Güzel günlerde kullanırsın inşallah tatlım..Öpüyorum yanaklarından ve sevgilerimi gönderiyorum..

Verimli ve güzel bir haftan olsun..

Adsız dedi ki...

Ellerine gözlerine sağlık canım, harika olmuşlar. Kanaviçe ve etamini seviyorum (kanaviçe işlemesini bir türlü beceremedim). Kenar dantelleride çok güzel olmuş. Annem için resimlerini aldım, danteli biraz biliyor.

Lúcia dedi ki...

Hi Nazli

Very nice and beautiful.
I love this kind of work.
Good colors and design
Bye,

Lúcia

Şirin dedi ki...

Ah ah ne güzel kanaviçeler... Hele hele kenar dantelleri.. Şimdinin genç kızlarına bakıyorum da ne kadar uzaklar. Biz sakın yanlış anlama ama;) bugünki kuşaklardan bi gerideki kuşak olarak güzellikleri biraz olsun tatmışız. Şimdi kaç genç kız oturup da kendine kanaviçe işliyor? Bırak kendisinin yapmasını annelerinin aile büyüklerininde yapıp sandığa koymasına karşılar.. "Kullanmam ki" der çoğu açık açık. Çocuklara kızmak değil amacım elbette. Hızlı tüketim çağının kapitalist düzenin bizi getirdiği son durum. Bu düzene onları biz ittik sanırım.. Ucuz şeyleri güzel sanıyorlar. İnsanın ellerine batan iğnelerle acılarla , kimi gün gözyaşlarıyla, kimi gün hülyalarla, kimi gün sevinçlerle işledikleri kanaviçeler ne güzel eserlerdir? Keşke yeni kuşaklara bu tadı verebilsek...

akçahan dedi ki...

El emeği göz nuru Nazlıcığım. Yapılması zor ama devri geçmeyen bir çalışma. Sevgilerle...

NuR dedi ki...

Sevgili Nazlım, senin kaneveleri unutmak mümkün mü? Harikalar, ben çok severim bilirsin, ellerin dert görmesin. Çooook güzeller çooook. Öptüm seni ve teyzemi
Sevgiyle kal