7 Nisan 2008

Fimo Denemelerim

Aslında blogumda paylaşacak kadar iyi olmadı bu yaptıklarım. Her iki obje de fimo hamuru ile yaptığım denemelerim. İlki küçük bir teneke kutu. Uzun zamandır zevkle takip ettiğim Sevgili Gamze Aktan ustanın sitesinde paylaştığı Millefiori tekniğinin bir bölümünü denedim.Renkleri açtıktan sonra üst üste serip, rulo yapıp kenar fazlalıklarını kestim. Fimo ruloyu istediğim kalınlığa getirdikten sonra ince ince dilimledim. Bu dilimleri yan yana boşluk bırakmadan dizdim ve o an kutuyu kaplayabilecek kadar hamur hazırlamadığımı anladım.İş işten geçmişti tabiki. Yaptığım işi kurtarabilmek için merdane ile hafifce üzerinden gidip gelerek boşlukları kapattım ve erişte makinamın 4 no.lu ayarından bir kez geçirdim. Tabi böyle yapınca hamur büyüdü ve elde ettiğim desenler yayıldı, birşeye benzemedi. Yine de yılmadım ve kutuyu kapladım. Benim içime sinmedi.
İkinci fotoğraftaki obje bir peçetelik. Gayet basit bir teknik bu. Fimoyu yumuşatıp istediğiniz ebatda açarak üzerine varak (altın ya da gümüş)seriliyor ve merdane ile üzerinden geçerek varağın hamurla kaynaşması sağlanıyor. Daha sonra erişte makinasından yavaş yavaş geçirerek çatlatma görünümü kazandırılıyor. Çok ince hesaplarla, sabırlı bir çalışmayı gerektiriyor Fimo.Artan, araya giden hamurları değerlendirebilmek olanağı var. Ama bunların hepsi sanıyorum yaptıkça elde edilen ustalıkla ortaya çıkıyor. Hepinize iyi bir hafta diliyorum.
















11 yorum:

yıldız dedi ki...

Hepsi çok güzel olmuş eline sağlık,mutlu haftalar dilerim.

Adsız dedi ki...

Nazlıcacım ne kadar güzel ugraşların var, imreniyorum doğrusu...
biraz yetenegime güvensem bende deneyecegim...ama kabiliyet yok ki bende...:))
İyi haftalar dilerim...

Adsız dedi ki...

Fimo hamurunu duydum ama nasıl yapıldıgını bilmiyordum...:))
şimdi verdiğiniz linke gidiyorum doğruca öğrenmem lazım...:)))
Bence çok güzel olmuş ellerinize sağlık...

NuR dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
NuR dedi ki...

Canım, minik kutuya bayıldım, ne şirin olmuş, renk de insanın içini açıyor, ellerine sağlık. Yazlıkta uydu var, geçen yaz bir sabah bir el işi programına denk geldi, fimo gösteriyordu. Dediğin gibi renkleri rulo yaparak, çok güzel çiçek desenleri çıkardılar, ince ince dilimleyip cam objeyi kapladılar, çok hoşuma gitmişti. Aslında çok ilginç bir malzeme. Nazlım, haftan güzel geçsin, öptüm seni ve teyzemi
Sevgiyle kal

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

İşin içine varak neyin girince sanki peçetelik daha bir ortaya çıkmış gibi. Kutu da sıcak renklerle yapıldığından olsa gerek çok hoşuma gitti. Ellerine sağlık canım. Tecrübeyle elbette ki çok daha güzel işler çıkaracaksın ama bunlar da çok hoş olmuşlar.

Sevgiyle...

one ben bir sey dedi ki...

Nazlışım ,
bende fimo yu seviyorum derya hanım geçen sene bayağı bir teknikler gösteriyordu ama henüz denemek kısmet olmadı ,yaptıklarına gelince inanılmaz şirin olmuşlar bayıldım ...
muffinin ısısına gelince maximuma ayarladım ...dediğin gibi çok pratik oluyor zamanda almıyor .
kırkyama sergisine gideceğim belki görüşürüz ne de hoş olur kimbilir
sevgilerimle

Serra dedi ki...

Hic denemedim Fimo'yu, burada da malzemesi satiliyor ama yeni seyler denerken gozum kesmiyor eger etrafimda iyi bilen birisi yoksa.

Blogumun ucuncu senesi icin yazdiklarina tesekkur ederim. Elimden geldigince, imkanlar dahilinde dantele agirlik vermeye calisiyoru. Bloga basladiktan sonra dantele ilgim daha da artti aslinda. Onceleri boyle ugrasma sansim olmuyordu, bu sebepten herhalde. Aslinda donem donem be nde bitireyim diyorum ama her seferinde elimdeki ornekleri paylasayim diyorum, sonu gelmiyor sagolsun arkadaslardan cok ornek fotografi cektim.
Son donemde baska konulara yogunlasmak istedigimden vaktimi aliyor gibi gelse de gittigi yere kadar devam diyorum.

yıldız dedi ki...

Merhaba bende elişi günlüğü sayfasını ziyaret etmek çok istiyorum yanlız nasıl olucak bilemiyorum bana yardımıcı olan yokmu?

Admin dedi ki...

SEVGILI NAZLIM
COK SIRIN OLMUS HER IKISIDE.
BURADA FIMO HAMURU BULDUM AMA ALMADIM TAM OLARAK NASIL KULLANILACAGINI BILMIYORDUM, ARKASINDAN CAMURLA TANISTIM ZATEN, FIMO HEVESIM OYLECE KALDI.
BEGENMEDIGINI YAZIYORSUN AMA BEN COK BEGENDIM, PECETELIK COK ORJINAL OLMUS, KUTU AYRI BIR SEVIMLI. ELINE SAGLIK CANIM.
NAZLIM SERAMIK YAPIM ASAMALARINI SENIN ICIN RESIMLIYORUM, YAKINDA YAZACAGIM CANIM SORULARINA CEVAP OLARAK.
SAGLIKLI VE MUTLU BIR HAFTA DILERIM, SEVGILERIMLE...

Nalan Kaplan dedi ki...

Nazlı'cığım eline sağlık çok hoş olmuşlar boyama şişede çok güzel.Çok zevkli uğraşlar seçmişsin iyi bir hafta diliyorum canım sevgiler...