6 Aralık 2007

Sobe





Sevgili Hatice'nin çağrısı ile yazmaya başladım. Gecikmeyeyim diye düşünmeden aklıma ilk olarak ne geldiyse yazmaya çalıştım. Umarım benimle ilgili ipuçları bulabilirsiniz.



BEN KÜÇÜKKEN Ağaçların tepesinde gezen, bu yüzden birkaç kaza atlatan, afacan biriydim.Çok mutlu bir ailenin, ağbeyisi ile hiç geçinemeyen tek kızıydım. Annem beni çok istemiş, hakkını arayan, dişli,becerikli, kıvırcık saçlı bir kızım olsun diye dilemiş. Aynen öyleyim.

ASLINDA BEN hangi mesleği daha iyi yapabileceğimi çalışmaya başladıktan sonra anladım.Gazete ya da Televizyon muhabirliği,turizmle ilgili her iş özellikle Rehberlik, ya da küçük bir otel, pansiyon işletmeciliği. Seyahat ve Organizasyonla ilgili bir mesleğim olsaydı daha mutlu ve başarılı olabilirdim.

İLK KOPYAMI Tabiki Ortaokuldan itibaren çektim, ama hangi yıl, hangi ders hatırlayamıyorum.Şimdi bile gülerim, hem çok iyi hazırlanır hemde kopya hazırlardım gerekebilir diye.Eeee gerekebilir değilmi? Aslında konuyu bilmiyorsan kopyayı da kullanamazsın diye düşünürüm. Ağbeyimin özel hazırlanmış bir kol saati vardı. İiçerisine bir mekanizma yapmış, kopyayı ince şerit halinde yazıp içerisindeki pime tutuşturur, ileri geri sararak (saate bakıyormuş gibi) döşenirdik yazılılarda. Mühendis oldu sonradan kendisi, o zamanlardan belli imiş:))

EN SACMA HUYUM Huylarım desem daha iyi olacak. Galatasaray ve Milli maçları seyrederken, karşı takımın ataklarında (gol geliyor durumları), kışşş, kışş, kışş diye bağırıyorum.Şimdi bile gülüyorum bu duruma. İyiki de yalnız seyrederim maçları. Diğeri de benim kullanmadığım bir araçta isem, tüm kaza olasılıklarını hisseder, anında istem dışı parmaklarımı şıkırdatarak (sanki oynuyormuş gibi) ay ayyy sesleriyle tepki gösteririm. Gülmeyin, normal değilim herhalde, psikologluk bir durum gibi görüyorum bunu.

CEP TELEFONU Geç aldım, tek amacım yolda belde lastik patlar, özel bir durum olur anında haberleşebilirim diye düşündüm. Halen de çok yoğun kullanmam, ama hertürlü fonksiyonu olan telefonları seçerim. Müzik ve radyo ihtiyacımı cep telefonu ile karşılıyorum, işe yarıyor yani.

AŞK BENCE imkansızlıktır hep böyle düşünürüm. Çok güzel bir duygudur ama mutlaka acı vardır içinde, kavuşulamaz. Kavuşulsa da aşk kalmaz, kimilerinde sevgiye dönüşür, kimilerinde ise nefrete. Sonu ne olursa olsun mutlaka yaşanmalıdır. İnsanı insan yapan deneyimlerdir. Hayatta yaşanması gereken herşey yaşanmalıdır.

EN SEVDİĞİM BLOG Link verdiğim tüm blogları takip ederim, birkaç tanesi ile arkadaş oldum, telefonla da konuşuruz. Beni önemseyen, ziyaretime gelen tüm blog arkadaşlarımı bende çok önemserim ve uygun oldukça ziyaretlerine gider, yazamadıklarında da merak ederim. Blog açtığım için memnunum, yeni insanlar tanıdım ve bu benim en büyük zenginliğim. En sevdiklerim kendilerini biliyor zaten yazmama gerek yok diye düşünüyorum.

Zincirin kopmaması için ben de;

  • Sevgili Mamila'yı

  • Sevgili Nur'u

  • Sevgili Candan'ı

  • sobeliyorum. Vakit bulup yazarlarsa çok sevineceğim. Teşekkürler Sevgili Hatice bana bu fırsatı verdiğin için

    8 yorum:

    one ben bir sey dedi ki...

    nazlış sobe için teşekkürler ilk fırsatta cevap vereceğim
    sevgilerimle

    Admin dedi ki...

    Nazlim,
    buyuk zevkle okudum yazdiklarini, Kivircik saclarini sevdim, kopya cekisine imrendim, kaza olabilecek durumlardaki el hareketlerine guldum, mac seyrederken hep hatirlayacagim hatta kullanacagim bir seyde (kiis kiis)ogrenmis oldum. Sizlerle tanistigim icin buyuk bir mutluluk hissediyorum. Butun guzelliklerin icinde oldugu gunler, haftalar ve yillar dilerim canim Arkadasima...

    NuR dedi ki...

    Sevgili Nazlım, benim kıvırcık saçlı, iyi huylu arkadaşım, gülümseme ve sevgi ile okudum, seni tanıdığım için mutluyum....
    Sobe için teşekkürler, tabii yazacağım
    Sevgiyle kal, öptüm koccaman

    Adsız dedi ki...

    Sevgili nazlı çok hoşsun. kışkış'ı hiç unutmayacağım inan.Sobeni cevaplamaya çalışacağım geçikirsem affet.Sevgiler sana kucak dolusu.

    [ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

    Ben de hep kıvırcık saçlı, kara gözlü bir kızım olsun diye dilemiştim. Kıvırcık güzeli.:)

    Serra dedi ki...

    Bu sobeyi Hatice hnm'da gordum, hos bir sobe. Yazdiklarini da gulumseyerek okudum, tesekkurler

    Admin dedi ki...

    Nazlicim yazmadan gecemeyecegim, sobeni kizim Elif de okudu, gulerek, fakat resme bayildi " tam bir sobelik resim olmus" diyor. Kitaplarin ustune saklanmis bir halde. Cok cok sirin bir kedin var canim, cok sevdim. Saglikli ve neseli guzel bir hafta dilerim sevgilerimle birlikte...

    Tijen dedi ki...

    Fotoğraf pek şeker Nazlı'cığım. Bayılırım bu meraklı kedilere. Şimdi olsa ortada bir tane de sevsem mırıl mırıl.