30 Nisan 2007

Balkonda Şenlik









Yine bir hafta ışık hızı ile gelip geçti. Çok önemli sorunlara gebe yeni bir haftanın ilk gününde, balkonumdaki sardunyalalarla tanıştırmak istedim sizleri. Sevgili Sanem'in merak ettiği manzaralar değil elbette. Sanıyorum onun merak ettiği Portakal, Limon, Turunç ağaçlarıyla bezeli bahçeler. Ne ilginçtir ki, herbirşeyi fotoğraflama meraklısı olan ben, şimdiye dek bir kare bile Narenciye ağacı fotoğraflamamışım:( Bana hatırlattığın için çok teşekkürler Sanemciğim. En kısa zamanda bu eksiğimi giderip sizlerle paylaşacağım. Adana'nın büyük bir bölümünde bulunan caddeler, sokaklar Turunç ağaçları ile bezenmiştir ve baharla birlikte açan çiçekleri ile heryeri limon çiçeği kokuları sarar ve bu doğal parfüm bölgeyi harika bir ortama dönüştürür.İlginçtir burada yaşayanlar bu ağaçlara hiç dokunmazlar, meyvesini koparmazlar. Turunç, limonun yerine kullanılabilen, hafif ekşi tadıyla harika bir salata sosudur. Ayrıca yapılması biraz zor olsa da, diğer meyvelere oranla daha farklı bir lezzeti ve kokusu olan Turunç Reçeli meyvenin kabuğundan yapılır. Eminim ki birçoğunuz bu meyveyi tanıyorsunuz, burda ahkam kesmeyeyim en iyisi. Balkonumdaki şenliğe en yoğun katılan çiçek sardunya. Baş tacım, muhnis, aza kanaat eden, kırılan dalını bile toprağa ekseniz sizi mahcup etmeyen nadir bir bitki.Rengarenk çiçekleriyle yüzümü güldürdü bu yıl da.

Çiçeklerden bahsetmişken bir de türk işi bir örnek ekleyeyim istedim. Zor bir iş ama meraklısı var biliyorum.

Hepinize çok iyi bir hafta diliyorum. Hernekadar bu imkansız gibi gözükse de, pozitif düşünmek istiyorum. Türkiye'de, toplumsal uzlaşmaya, diyaloğa ve huzura şiddetle ihtiyacımız var.

11 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Nazlı'şım ne kadar güzeller bunlar,aman nazar değmesin..Çiceklerle uğraşmak insana başka türlü bir huzur veriyor değilmi??Bizim balkonda resmen çicek bahçesi gibi oldu.O kokuların birbiriyle örtüşüp renk çümbüşü ile adeta salınmaları ise ayrı bir güzellik ve dünya bence..

Örtü Türkiş'ine benziyor,yoksa yanılıyor muyum?Çok güzel ve şık ellerine sağlık canım..

Ben Mersin'de 2 ay kalmıştım orada limon,portakal ve mandalinaları dalında görüp koparmak insana ayrı bir mutluluk ve keyif veriyordu.(çok mutlu olmuştum bu konudan)

Güzel bir hafta seninle olsun.Kocaman öpüp sevgilerimi gönderiyorum.

akçahan dedi ki...

Nazlıcığım, sardunyalar harika! Çiçek gibisi var mı, her biri bir başka güzellik sunar insanlara. Bir yerde okumuştum, Allah'ın cemil, güzellik sıfatını simgelermiş çiçekler ve kendi hallerinde cemil sıfatını tesbih ederlermiş.

Ülkemizde de güzelliklerin hakim olmasını, kargaşa ve kaosun zararından bir an önce kurtulmasını diliyorum. Sevgiyle, mutlulukla, güzel sardunyalarının yanıbaşında huzurlu bir hafta temennisi ile.

Hesna dedi ki...

Nazlıcığım balkonundaki sardunyalar harika. İlk gördüğümde hani maillerle gelen resimler varya öyle sanmıştım. Harikalar.Ne kadar şanslısınız portakal narenciye bahçeleri arasında olmaktan dolayı.
Sevgiler canım
Hesna

Admin dedi ki...

Merhaba Nazli'cim, sardunyalarin harika, benimki balkonda kisin kurudu hala hic bir hayat belirtisi yok.Sardunyalarin resmine soyle bir 3 dakika baktim, canini, ruhunu sevdigimin memleketi ne kadarda farkli her yer simdiden yemyesil olmus diye ic gecirdim. Burada sadece cimenler yeserdi simdilik.
Umarim canim memleketimde her sey yolunda gider. guzel bir hafta dilerim canim, sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

sevgili nazlı sardunyalar ne güzel açmışlar . benimkilerde henüz bir hareket yok. sevgilerimi gönderiyorum.

NuR dedi ki...

Sevgili Nazlım,
Sardunyaların harika, güzel şehrinin narenciye bahçelerini gezmiş, güzelliklerini görmüştüm, hele kokuları...Canım ben de aynen dileklerine katılıyorum. Bu akşam çıkan kararın gerekçesi de belli olsun bakalım, nolucak. Benim İstanbul yürüdü başlığımın commentine bak..... Öptüm seni ve teyzemi

incikboncuk dedi ki...

Balkonda tam bir şenlik var. Güneşi görünce sardunyalar nasıl da güzel coşmuşlar, acil içildi.

Narecinye bahçelerinin fotolarını bekliyoruz :)

sevgiler

one ben bir sey dedi ki...

Nazlışım Kurabiyem ,
Geçirmiş olduğum operasyon öncesi ve sonrasında göstermiş olduğun yakın ilgiye ve desteğe minnetarım çok ama çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle

Berceste dedi ki...

Oh oh bu yazı tam benlik olmuş, çiçekler, şu sıralar özel ilgi alanım Türk işi nakışlar :) Dün sardunya almak için bakındım ben de... Geçen sene almıştım bir tane kırmızı ama bahçede donlardan koruyamadım herhalde, kupkuru olmuş :( Bakalım bu sene ne renk alacağım ;-)

Sanem dedi ki...

Sardunyalar inanilmaz guzeller Nazli, inan imrenmedim desem yalan olur. Gecen sene aldiklarimi, bu sene kisin evde tutup, yazin tekrar canlandirmayi hayal etmistim, ama kurudular, ve henuz yenilerini de alamadim.
Turunctan bahsedecegini tahmin etmistim, ben bayilirim kendisine de receline de, kivrik kivrik ne guzel olur. Merakla guzel fotograflarini bekliyorum, gozum hala sardunyalarda,ne kadar canlilar, sizin orada bahar coktan gelmis kesin, burda daha bu kadar canlilarini gormedim. Bak simdi aklima bir ornek getirdin, onu hemen eklemem lazim siteye, belki yapmak istersin, senin bu pencereyi cok andiriyor.
Cok sevgilerimle Nazli,
S.

Şirin dedi ki...

Ah bu balkonda ben olsaydım!
Ne güzel ya!
Tanrıdan sağlıklı günlerle bu bahçe gibi balkonun sefasını sürmeni diliyoru Nazlıcığım!