20 Eylül 2006

Kenar Dantelleri




Cuma günü size mutluluğumu anlatarak ayrılmıştım. Yaşam o kadar garip ki, bu mutluluğum Cumartesi günü derin bir üzüntüye dönüştü. Tontonum yine tansiyonunu fırlattı tepelere ve müdahale için götürdüğüm hastanede yoğun bakıma aldılar. Sizi endişelendirmek istemiyorum şimdi gayet iyi ve bugün eve çıkardım.Tabi çok sıkıntılı günler yaşadım, dilerim hiçbiriniz yaşamaz. Yeri gelmişken insan sağlığının ne kadar ticarete döküldüğünü sizinle paylaşmak istiyorum. Çok sık yaşadığımız bir konuydu bu ve her seferinde birkaç saat içinde gözlem altına alınarak tansiyonu düşürülür ve gönderilirdi. Bu kez ilk andan itibaren akıllarına koydukları işlemlere başladılar ve hiç olmayan hastalıklardan bahsettiler, durumu vahim hale getirdiler. Arkadaşlar tümünü töhmet altında bırakmak istemiyorum ama gerçek şu;

Hekimler ve özellikle özel hastaneler buradan elde edecekleri geliri artırmak için yaptıkları işleri abartmakta,normal fiziki muayene ile anlaşılabilecek durumlarda bile sayısız tahlil ve tetkik istenmektedir. Ayakta yapılabilen birçok işlemi hastayı günlerce yatırarak hem maddi hemde psikolojik olarak çökertmekteler.Buna bizzat şahidim, annemin göğüs ağrısı olmadığı halde var diye beyan ettiler ve anjiyo yapmaya yeltendiler. Benim, hayır öyle bir şikayeti yok demem üzerine,zaten biz de düşünmüyoruz diye kıvırdılar.Yoğun bakımda gereksiz yere 3 gün tuttular, hastaneye gece 1,5 da yattığımız halde 19.35 yazarak 1 gün fazla gösterdiler. Birkaç kez akciğer filmi çektiler,sürekli kan ve idrar tahlili yaptılar.Biz ısrar etmesek sanıyorum günlerce bu böyle devam edecekti ve annemin ifadesine göre oradan allah korusun sağ çıkamayacaktık.

Bütün bunlar ne için biliyormusunuz; Performanslarını arttırmış olduğunu göstermek ve hastaneye gelir temin etmek için. Pes diyorum ve hipokrat yemini etmiş bu insanlara vicdan diliyorum (cüzdan değil).Lütfen herhangi bir sorununuz olduğunda hemen paniğe kapılmayın, araştırın, başkalarının fikrini alın. Hiç ama hiç güvenmiyorum.

24 yorum:

Adsız dedi ki...

NAZLIŞIM KURABİYEM ,
TEYZECİĞİME ÇOKK GEÇMİŞ OLSUN,SAĞLIKLAR DİLİYORUM ELLERİNDEN ÖPÜYORUM.
SEVGİLERİMLE

NuR dedi ki...

Canım nazlım,
Büyük geçmiş olsun, çok üzüldüm. Ben tontona kıyamam. Allah şifa, iyilik ve sağlık versin. Canım benim böyle şeyler maalesef çok sık oluyor. Bu yaz anneciğimi, penicilin testi yapmadan yaptıkları bir iğneyle öldürüyorlardı.Dediğin gibi, onların hatalarını, bir de madden ödemek durumunda kaldık. Kışlık komşuma anlattığım da, oda bir şeymi, bak ayak parmağımdaki nasırı alacaklarına, saplam parmağımın yarısından oldum, diye ayağını gösterdi. Kadıncağızı perişan etmişler. Pes yani dedirten cinsten... Allah eksikliğini de göstermesin, muhtaç da etmesin diye boşa dememiş eskiler:(((
Canım arkadaşım tekrar geçmiş olsun, Allah sağlık nasibetsin.
Öptüm, sevgiyle kal

akçahan dedi ki...

Malesef bu tarz durumlar hep yaşanıyor, yaşıyoruz. Tonton Teyzemizin iyi olması sevindirici. İki camia var ki tüccar ruhu yakışmıyor, yakıştıramıyor, üzüntü duyuyoruz. Sağlık ve Eğitim Camialarında olmamalı. İnsan odaklı olmalıyız her alanda ama özellikle ikisinde para odaklılık çok çok acı bir durum ülkemiz ve insanımız namına. Teyzemi ve Nazlıcığım seni öpüyorum.

Adsız dedi ki...

nazlıcım büyük geçmiş olsun. inan sana bu özel hastaneler konusunda katılıyorum. ewet kesinlikle araştırma yapmalı ben öyle yapmaya çalışıyorum...

canımızı teslim ettiğimiz yerler tarafınddan sömürülmek insanı zaten hasta ediyyor, bu nedenle yine onlara koşuyoruz, bilmiyorum ne yapmalı başka...

Serra dedi ki...

Bu islerde hic ortasi olmaz mi? heryerde saglik sistemi , hastanbeler yeterli degil ya. Ya ozeller acilir ve cebindeki son kurusa kadar gozlerini dikerler ya da buradaki gibi hic ozel olmaz ama en ufacik bir sey icin 2 ay beklersin. Bir MR cektirmek icin 5-6 ay bekliyormussun burada. Hic degilse orada varsa paran gidiyorsun.
Cok gecmisler olsun, insallah boyle kotu olaylarla tekrar karsilasmazsiniz Nazli. Annene de gecmis olsun.

Adsız dedi ki...

Nazlı hanım,

Geçmiş olsun. Maalesef artık sizin yazdığınız konularda çok şikayet alıyoruz. ALLAH ne hastanelere muhtaç etsin nede hastanesiz bıraksın.
Sağlık dolu nice günler diler, annenize hürmetler sunarım.

Saygılar,
Nejla Bilgin

Beyhan dedi ki...

Nazlı'cığım geçmiş olsun arkadaşım çok üzüldüm okuyunca.Doktorlar ve özellikle özel hastaneler hakkında yazdıklarında sonuna kadar haklısın.Benim de bir özel hastane tecrübem olduğu için çok iyi anlıyorum seni.
Tekrar geçmiş olsun,annene selamlar.

Şirin dedi ki...

Ah Nazlıcığım ah!
Öncelikle çok çok geçmiş olsun! Seni yüz yüze tanımıyorum ama inan yazının başında sanki canımsın gibi yüreğim hopladı... Ben de bu hafta oldukça tatsız günler geçirdim... Bu sağlık sorunları ve ne yazık ki işleri sağlık sorunlarımızı çözmek olan mercilerin sağlıksızlığı hakkında o kadar can sıkıcı ve iç yakıcı gerçekler yaşıyorum ki... Türkiye'de çok büyük bir sağlıksızlık dümenleri dönüyor... Para uğruna yaşamlar hiçe sayılıyor... Bu konuda kendimi toparlar toparlamaz bi yazı da yazmak istiyorum... Çok önemli yaşamsal bir konuyu açtın! Ne olur bu konuyu gündemde tutalım... İnan yemek etkinliklerinden daha önemli... Çünkü ne yazık ki gidenler geri gelmiyor! Üç kuruş parayı haysiyetlerine değişenlere artık dur demeli!
Tekrar geçmiş olsun anneciğine...

ikibin6

ev perisi;) dedi ki...

Nazlıcığım canım benim çooook geçmiş olsun Allah acil şifalar versin inşallah...
Üzğlme bu hastahane işleri hep böyle ne yazık ki!
Bazen hepimize pes dedirtebiliyorlar ne yazık ki!
Kanayan yaramız malesef...
Allah ne düşürsün ne de eksik etsin...

Adsız dedi ki...

nazlı merhaba. çok geçmiş olsun annene üzüldüm ama yaşadığınız olaylardaha vahim. şimdi iyidir inşallah. bu konuda şikateti olmayan birine rastlamadım.toplumda her kesim için artık cüzdan önde geliyor. canım tekrar çok geçmiş olsun annenene çok selamlar

Adsız dedi ki...

Nazlıcım çok geçmiş olsun canım yaşadıklarınız malesef herkesin yaşadığı büyük bir problem haline geldi insan sağlığına önem veren kalmadı herşeyi ticarete döktüler artık çok yazık.Aynı problemleri hatta daha fazlasını 3-4 ay önce bende yaşadım ve bu özel hastaneyi şikayet ettim fakat sonuçsuz kaldı herzamanki gibi birde o kadar rahatlarki gidin istediğiniz yere şikayet edin diyebiliyorlar biliyorlar çünkü sonuçta şikayetin Türkiye'de değerlendirilmiyceğini ama ben vazgeçmiycem sonuç alamasamda hakkını arayanların olduğunu bilsinler diye vazgeçmiycem.annene tekrar geçmiş olsun diyorum sıhhatimiz sağlığımızdan önemli bir şey yok sağlıklı günler.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nazlı'cığım,
Çok çok geçmiş olsun,umarım bir daha yaşanmaz canım.
Allah oraları eksik de etmesin,gerek de duyurmasın.Elini verdin mi maalesef kolunu alamıyorsun işte bu da değindiğin gibi hastane gerçekleri.Bunların dertleri hastayı iyi etmek değil hastayı nasıl soyabiliriz yöntemleri.Bu tüm hastaneler için geçerli ne yazıkki bu duruma çare bulunamıyor.((

Tekrar geçmiş olsun diyorum,bir daha da yaşanmasın.

Sevgiyle kalın..

Damak Tadı dedi ki...

Canım,
Bahsettiğin o tarifi bir ara bana yazarsan çok sevinirim.(haşhaşlı)

Kocaman öpüyorum..


Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Canım sana ve ailene hayırlı ramazanlar diliyorum..sevgiyle kalın her zaman.

Serra dedi ki...

Tum ailenin mübarek Ramazan ayını tebrik eder hayırlara vesile olmasını dilerim. Bu hayırlı ayda dualarınız kabul olsun.

Adsız dedi ki...

NAZLIŞIM,
HAYIRLI RAMAZANLAR
SEVGİLERİMLE
MERSİN İÇİNE VE BÖLGESEL YAĞMIŞ YAĞMUR BİZE BİR DAMLA BİLE YAĞMADI
İLGİNE TEŞEKKÜRLER KURABİYEM

Serpilce dedi ki...

Sevgili Nazlım,
Yoğunluğum nedeniyle epeydir bloğuna uğrayamadım.
Anneciğine büyük geçmişler olsun canım.Umarım şu anda daha da iyidir.Dilerim böyle zorluklarla bir daha karşılaşmazsınız.

Ayrıca bereketiyle donatan ramazan ayın mübarek olsun.evinizden bereketi eksik olmasın.
Öptüm.

Adsız dedi ki...

sevgili nazlı hatırlı ve bereketli ramazanlar diliyorum ,sevdiklerinle birlikte. hoşca kal

Nalan Kaplan dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun yaa ,çok şükürki şimdi iyiymiş anneciğin.Söylediğin her şeye katılıyorum Nazlıcım,insanları bu şekilde istismar ediyorlar.Anneciğine ve sana hayırlı ramazanlar dilerim canım sevgiler...

NuR dedi ki...

Canım Nazlım,
Tonton teyzeme ve sana, hayırlı, huzurlu, bereketli bir Ramazan ayı diliyorum.
Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

Nazlı'cığım,sana ve ailene hayırlı ramazanlar dilerim arkadaşım.

akçahan dedi ki...

Nazlıcığıma ve Tonton Teyzemize hayırlı Ramazanlar.

Tuhfe dedi ki...

Merhaba Nazli,

Kusura bakma gec farkettim. Annecigine gecmis olsun. Sizlere hayirli Ramazanlar diliyorum. Insaallah saglikli iyi bir ay olur tum muslumanlar icin.

Adsız dedi ki...

sevgili Nazlım cok gecmis olsun insaallah annecigin simdi iyidir..Allah ne muhtac etsin nede yokluklarını göstersin..Allah korkusu olanlarla karsılastırsın.yazdıkların her yerde yasananlar..gec kaldım bagısla tekrar gecmis olsun.sevgi ve selamlar..