26 Eylül 2006

Üç Farklı Motif




Ramazanla birlikte rutin hayatımızda farklılıklar oluyor doğal olarak. Geç yatıyoruz işe gitmek için de erken kalkıyoruz, biriki gündür ruh gibiyim bu nedenle. Bu haftadan sonra buna da alışırım mutlaka. Neyseki havalar serinledi, sıcakları yolcu ettik çok şükür.Tembellik yapmayıp birşeyler eklemek için büyük gayret gösterdim, merak etmeyin diye.Uykum var, bir sürü yapmam gereken iş var, var oğlu var:))



Yukarıda üç farklı motif paylaştım, masa,sehpa örtüleri,hafif hırkalar ve şal yapmak için kullanılabilir.İlgilenenlere duyurulur. Hepinize sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.

19 yorum:

NuR dedi ki...

Sevgili Nazlım,
Yazlık hırka yapmıştım, çok benzer motiften. Şal da güzel olur. 10 gün sonra vücut alışır canım, kendine dikkat et. Oğluyu merak ettim.....
Sevgiyle kal

NAZLICA dedi ki...

Nurum, Oğlu'yu merak etmişsin ya, biz de böyle bir terim var "var oğlu var" denilince saymakla bitmez anlamına geliyor:)) Dikkat etmemiştim iyiki sordun, diğer arkadaşlar da doğal olarak merak edecekti. Senin yaptığın hırka kimbilir ne kadar güzel olmuştur.Konuşturursun sen bilirim. Kendine iyi bak tatlım, çok öpüyorum. Selamlar

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba bende dantel işlemeyi bilirim ama uzun zamandır hiç işlememiştim şimdi bu modeli görünce tekrar heves ettim fısat bulur bulmaz bende bundan yapmaya çalışıcam.Hoşça kal.
Ben www.tabakta.com

Serra dedi ki...

Ben de bilirim bu oglu kullanimini ama acaba yoresel olarak agzimiza yerlesmis bir sey mi ki? Ben herkes biliyor gibi dusunerek kullaniyordum. Birgun oturup tum boyle yoresel degisik kullanimlari paylassak aslinda, herkes aklina geleni yazsa.
Ramazan'da ilk birkac gun , vucut alisana kadar, sonra ramazan bitince bile yemek vaktinde aklima gelmez benim, gunduz su icemem birkac gun. Kolay gelsin sana da.

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Tabakta, örnek çok da yapan yok gibi bir durumum var benim de. Bir heves gelse de yapsam diye bakıp bakıp duruyorum:))) Hadi sen yap, paylaş da gözümüz gönlümüz açılsın. Çok severim Danteli. Sevgilerimle,

NAZLICA dedi ki...

Serracığım; Benim de bilmediğim birçok yöresel deyimler var.Nazilliye gitmiştim, yemek yenecek sofrayı yazalım dediler. Şaşırdım sofraya ne yazacaklar diye meğerse serelim demek isterlermiş. Çok var, iyi olur herkes bildiği deyimleri paylaşsa öğretici yanı da olacak kuşkusuz.Sayılı günler gelir geçer canım, ben tembelliğimi anlatmak istedim aslında.Sana da kolay gelsin, oralarda oruç tutmak daha zordur mutlaka.

Adsız dedi ki...

Nazlı'cığım küçük olanlardan sol taraftaki çok güzel bir model.Onunla Aslı'ya(Ablamın kızı) mutlaka birşeyler örmek isterimAslında masaya dikdörtgen bir örtü çok hoş olur.Dur ben önce kendime öreyim bari:)))

Bu arada ben bu oğluya kelimesini anlayamadım.Şennur Hanım oğlunu soruyor sandım:))

akçahan dedi ki...

Nazlıcığım çok güzel modeller, teşekkürler. Bu üzerinde yorum yapılan oğlu tabirini ilk bakışta anlayamayıp tekrar okudum ve okuynca anladım. Daha önce duymuş olmalıyım. Evet, bu farklı deyimlerle ilgili bir çalışma yapılabilir, hem hoş olur, hem de bilgileniriz. Sevgiler.

NAZLICA dedi ki...

Beyhancığım,beğendiğine sevindim. Ben de yiğenime yapmak istiyorum ama sadece istiyorum, faaliyet yok yani:( Tabi ilk önce kendine yaparsan zor-kolay durumu ortaya çıkar ve ona göre karar verirsin.Oğlu meselesi espri gibi oldu. Sayamayacak kadar çeşitli,çok anlamında falan kullanıyoruz. Var oğlu var diyoruz kısaca. Sevgilerimle

NAZLICA dedi ki...

Semanur senin lügatının daha geniş olduğunu tahmin ediyorum. Serranın önerisini dikkate alıp özel bir günde hepberaber yayınlayalım, bilgileniriz, çok iyi olur.Sevgilerimle.

NuR dedi ki...

Nazlıcım, ben hiç bu anlamda kullanıldığını bilmiyordum. Yörelere bağlı olarak, gelenek, görenek, folklör vede dilde farklı renkler olması çok hoş. Bizim güzel memleketimiz de bu konuda çok şanslı. "Öğrenmenin yaşı yok" diye boşa demiyorlar. Teşekkürler.
Makrame ile ilgili arşiv yaparken, benim de bilmediğim bir sürü düğüm oğlu düğüm varmış... Oldu dimi, doğru kullandım mı?
Seni sevgiyle kucaklıyorum

NAZLICA dedi ki...

Nurum harikasın, cuk oturmuş cümleye.Doğaçlama kullandığım bir kelimeden yola çıkarak bu gidişle epey yol alacağız gibi gözüküyor.Çok öpüyorum canım arkadaşım.

Adsız dedi ki...

nazlışımm,kurabiyem
çok güzel örnekler paylaşım için teşekkürler .
dantellerde örnekler bitmez var oğlu var yani :))
sevgilerimle kucaklıyorum

Damak Tadı dedi ki...

Canım Nazlı'cığım,
Yine harika örnekler ve motiflerle sşenlendirmişsin bizleri tatlım,ellerine sağlık.İnan sayende tekrar dantele başlayabilirim.Küflenmişleri çıkarıp tek tek baktımda bunları ben mi yapmışım diye hayretler içinde kaldım.Demekki gençlikde herşey oluyormuş şimdi geçti sanırım benden:)))

Çok öperim tatlı Nazlı'cığım,kendine çok iyi bak.Miniğide öpüyorum canım.Sevgilerimle,

Nalan Kaplan dedi ki...

Nazlıcım motifler çok işe yarayacaktır eminim.sevgiyle kal canım kendini çok yorma :))

Şirin dedi ki...

Çok güzel motifler! Hele üstekine bayıldım... Yapılırsa sanki döküm döküm duracak! Paylaştığın için sağol! Ben kaydediyorum bunları... Sırası gelince yaparız:)) Kendine iyi bak! Uykuna özellikle dikkat et! Oruç tutyosan inan yemek kadar dinlenmek de gerek!

akçahan dedi ki...

Serra iş gezisinden dönünce belirleyelim tarihini istersen Nazlıcığım ve katılmak isteyenlere duyuralım. Hem anlamlı hem eğlenceli bir etkinlik olur. Sevgiler, iyi akşamlar, Tonton Teyzemize ve tatlı kızına selamlar.

Adsız dedi ki...

iyi geceler sevgili Nazlı yorumları hem okudum hem güldüm ne güzel yazılar.örnekler cok güzel sık ignelileri gencler yapsın kolayını biz alalım dermisim..bu deyimi bizde kullanırız.sevgiler selamlar...

Serpilce dedi ki...

İyi geceler sevgili Nazlım,
Örneklerin cok güzel,
Havaların serinlemesine sevindim en azından oruçu rahatlıkla tutabilirsiniz.bak 5 günü bitti bile.
Kendine iyi bak.öptüm.