14 Ağustos 2006

Rulo Kurabiye



Hafta sonu yine denizle kucak kucağa bir tatil geçirdim:) Suyun insanın stresi aldığı ve iştahını açtığı hepimizce malum. Yemek için bahane çok:) Bir de ben ikindi çaylarını kurabiye ile çok severim. (Candancığım boşuna Kurabiyem demiyor bana:)) Bu nedenle duyduğum, yediğim tüm kurabiye tariflerini denemeye çalışırım. TV de bir kanalda rastladığım basit bir tariften yola çıkarak yukarıdaki kurabiyeyi yaptım yazlıkta çok beğendiler, ben de beğendim ama bir dahaki sefere biraz değişiklik yapacağım. Çünkü biraz daha tatlı seviyorum, hafif geldi bana.

Malzeme

  • 1 paket Margarin (Teremyağ 250 gr)
  • 2 adet Yumurta
  • 1 su bardağı Pudra Şekeri (Bana az geldi)
  • 1 adet kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 2 tatlı kaşığı kakoa
  • Dövülmüş ceviz



Oda sıcaklığında yumuşak margarinle birlikte yumurta, şeker ve kabartma tozunu birlikte iyice karıştırın. Pürüzsüz hale gelince elenmiş unu yavaş yavaş dökerek ele yapışmayacak bir hamur haline getirin. Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin.Çıkardıktan sonra 2 parçaya ayırın ve bir parçasına, az süt ile erittiğiniz kakoa'yı karıştırarak iyice yoğurun. İki parça hamuru da ayrı ayrı çok bastırmayarak açın ve üst üste koyun. İçerisine dövülmüş ceviz serperek rulo haline getirin. Bu işlemi yaparken ruloyu ortadan kenarlara doğru biraz uzatmaya gayret edin. Rulonuzu 1.5/2 cm kalınlığında (isteğe bağlı) kestikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek önceden ısıttığınız 175 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.



Aslında çok fazla yemek paylaşmak istemiyorum ama bu aralar hobby üretimleri azaldığı yemek üretimi çoğaldığı için paylaşmak istedim. Hepinize iyi bir hafta diliyorum.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

ahh Nazlım ahh kurabiyeyi hemde tatlı kurabiyeyi kim sevmezki.eline saglık su kilolar yüzünden icimize sinerek yiyemiyoruzki. saglık ve sevgiyle kal...

Adsız dedi ki...

Nazlışım kurabiyem çokkk güzel olmuş bunlar ellerine sağlık çikolatalı şeylere bayılırım kokusu buraya kadar geldi.Ehhh ben bilirim canım boşa dememişim kurabiyem kurabiyeme nostradamusiye :) sevgilerimle çokk öpüyorum
blog müdürleri olarak canımız ne istiyorsa yayınlarız kurabiyemm sıkma kendini bak bana her telden çalyorum:)))

Damak Tadı dedi ki...

mmmmm biri kurabiyemi dedi.)))nerde?? canım çok istiyor inan evde
yasak başladı annecik tarafından.Nedeni kilolar aldı başını gidiyor nereye ne tarafa bende bilmiyorum.bu yüzden bakmakla yetinip doyanlardanım.zamanla iğne ipliğe dönecem,bakıp doymaktan yiyememekten.)))

ellerine gönlüne sağlık canım..

Sevgiler

Serra dedi ki...

ben de severim bu kurabiyeyi, annem yapar. Ben yapinca , ne farkedecekse kalorisi az olsun diye yagi az tutarim, pisince de anneminki gibi olmaz tabi. Afiyet olsun, cayina yanina iki tane odunc aldim, yaparsam tum tepsiyi yiyecegim.

Adsız dedi ki...

Merhaba, kurabiyeler çok güzel görünüyor, ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Ben bu kurabiyi çok severim. Uzuuuun zamandır da yapmamıştım. Bak iyi aklıma getirdin. Yapayım bari :) Nasılsa diyet falan kalmadı bu aralar :)
Sevgiler,

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Sevgiler canim ellerine saglik.
Sonia...

sevdamavisi dedi ki...

kurabiyeler nefis görünüyor ellerine sağlık. kurabiye yapmayı çok seviyorum o yüzden de yeni tariflere ihtiyacım oluyor. en kısa zamanda deneyebilirim umarım...

Adsız dedi ki...

Cool blog, interesting information... Keep it UP killed train crashes minivan wisconsin crossing wording destination wedding invitations Lake placid golf in may bbw fat tit sex Anal spectlum Dishwasher installed vibrator sarajevo Shape up the pilates way Golf ball in snowball virginia summer tennis camps