31 Ağustos 2006

Eskilerden Masa Örtüsü

Yukarıda paylaşmaya çalıştığım Masa Örtüsü örneği eski dergilerden. Alttaki motif çoğaltılarak yapılmış, oldukça emekli, zor gibi gözüküyor.Masa örtüsü olmasa bile şömen, sehpa örtüsü gibi küçük parçalar yapılabilir.Hepinizden özür diliyorum, aslında kendi deneyimlerimi, yaptıklarımı paylaşmak isterdim ama üretim durdu bir şekilde. Malumunuz sıcaklar, annemin hastalığı ve bilmediğim bir bıkkınlık, isteksizlik, açıkcası tembellik sebep buna. Evde fimolarım, boyalarım, dantel ipliklerim beni bekliyor. Bende tık yok anlayacağınız. Aslında biraz da moralim bozuk, çok sevdiğim bir arkadaşım talihsiz bir hastalığa yakalandı. Hiç bir belirti vermeden sadece ara sıra yediği gıdalardan sandığı karın ağrıları nedeniyle yaptırdığı muayenelerde anlaşıldı.Kolonda sinsice büyüyen bir polipin pek de iyi olmadığı ortaya çıktı ve hemen operasyon geçirdi. Herşeyin bununla sona ermesini diliyorum, umarım böyle olur. Ona güç ve moral vermek için elimden geleni yapıyorum ama endişemi bir türlü yenemiyorum. Netice olarak söyleyeceğim herşeyin başında sağlık. Gereksiz üzüntülere, ehvamlara, olmuş olmamış gibi anlamsız üzüntülere kapılmamamız gerek. Stresle başa çıkmalıyız, hemen hemen tüm hastalıkların ana sebebi bu. Hepiniz rutin kontrollerinizi ihmal etmeyin. Ben bunu hep yapıyorum ama artık hiçbirşey yokken bile gidip yaptırmaya karar verdim. İhmalin altından kalkılamayacak zararlar vereceğini unutmayacağım. Lütfen siz de unutmayın... Posted by Picasa

8 yorum:

Serra dedi ki...

Bu duzenli check uplar da bile insan kendinin doktoru olacak, gecistirmemek lazim diyoruz ama zaman, para derken ufak seyler muhim meseleler yaratiyor boyle. Allah korusun , bizler d dikkat edelim. gecmis olsun arkadasina da.

Adsız dedi ki...

canım üzülme iyi düşün iyi olsun. çok üzücü oluyor bilirim, ama lütfen iyi düşün. boşver sen elişini falan bırak.arkadaş daha önemli..

ölümlü dünya ne yaprsan boş. biri gelir bi kurşunla halleder seni. dün huzur hastanesindeki saldırı gibi. yakınımızdı ....

Şirin dedi ki...

Nazlıcığım;
Sözde kutlamalar yapıyoruz! Aslında öyle zor günler yaşıyoruz ki ulusça! Çocuklarımızın canı bile pazarlık konusu olmuş durumda... Neyse ben bunlardan söz ederken senin ne büyük sıkıntılar içinde olduğun gerçeği çok daha somut görünüyor! Herşeyin üstesinden gelebiliriz ama dediğin gibi sağlık herşeyin başı! Umarım anneciğin iyidir! İstanbul'da hava biraz olsun soğudu! Hatta üşüüdk bile! Üşümenin ne güzel bir şey olduğunu bakalım kış günlerinde evde bile parmaklarım donduğu zaman hatırlayacak mıyım? İşte böyle bir bünyemiz var! Demek ki yapımız herşeyin aşırısını kaldırmıyor! Orta karar olacak herşey! Dertler bile! Fazlaysa atacağız! Nasıl atacaksak! En azından küçük mutluluk oyunları icat edebiliriz! Benim için bir mutluluk da sensin! Adana'da bir arkadaşım var! Bu tümceyi kurmak bile büyük bir mutluluk! Arkadaşının hastalığına üzülmemek ne mümkün! Ama senin gibi dostları varsa eminim hastalığını yenmesi de bir o kadar kolay olacaktır! Arkadaşı olmayan hastalar ne yapsın! Sağlıkla kal arkadaşım!

Adsız dedi ki...

Nazlışım kurabiyem arkadaşına çok üzüldüm ve de böyle zamanlarda teselli kelimeleride yetersiz kalabiliyor umarım tamamiyle iyileşir.Sende kendine iyi bak kendinide üzme yapılan yapılmış allah şifa verir inşallah bundan sonra.sevgilerimle
örtüde örtüymüş yani:)

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nazlı,
Umarım arkadaşın çok çabuk iyi olur,atlatır hastalığı canım.Sende çok üzülme desemde arkadaş bu kardeş gibi bazende kardeşten de öte olabiliyorlar.Üzüntünü burdan paylaşıyorum,Allahtan acil şifalar diliyorum arkadaşın için canım.
Örtüde supermiş.

Bol sevinçli hafta sonu diliyorum canım.

Sevgiler

Tuhfe dedi ki...

Anneciginin ve arkadasinin bir an once eski sagliklarina kavusmalarini diliyorum. Sana uzulme desemde, faydasi olamayacak biliyorum. Insan nasil uzulmez nasil kayitsiz kalabilir ki!Onemli olan senin de belirttigin gibi kendi sagligimizi koruyup, cevremizdekilere azami olcude yardim edebilmek. Stres ve caresizlik karsinda aciz kalmamak icin kendimize ve cevremize moral dagitmak en dogru yol olsa gerek. Allah sabirlar versin.

Adsız dedi ki...

Ah Nazlı'cığım nekadar haklısın, keşke ufak detaylara takılmadan yaşamayı başarabilsek.Arkadaşının rahatsızlığına üzüldüm.İnşaallah hemen iyileşir.

Adsız dedi ki...

slm nazlı , arkadaşının rahatsızlığına üzüldüm umarım ve dilerim acil şifa bulur. her şey bizler için ,ama sağlık en önemlisi çok geçmiş olsun iyi haftalar diliyorum