9 Temmuz 2006

Fiskos Masa Örtüsü

Kendimi bildim bileli yıllara meydan okuyan bir dikiş makinası ile dikiş dikilirdi bizim evde. Piko ve nakış çok yapılmaya başlanınca kendim yapabilmek için Singer Yoknaz aldım, ilk hevesle birkaç şey yaptım dikiş haricinde. Bu Alpaka örtü de onlardan biri. Şablonla etek uçlarını ve ortasınındaki motifi çizerek kasnağa geçirdim ve beyaz iş gibi çalıştım ve nakış makası ile keserek delikleri oluşturdum. Oldukça sade bir örtü. Koyu renk sehpa veya fiskosa örtünce hoş duruyor. Sevdiğim örtülerden. Makinam hala duruyor ama pek kullanamıyorum. Geçenlerde bir örtünün kenarına basit bir zik zağ yapayım dedim bir türlü motifi oturtamadım, kullanma klavuzunu da bulamıyorum:( Sadece düz dikiş işlerde kullanıyorum şimdi. Hepinize iyi bir hafta diliyorum sevgili arkadaşlarım. Posted by Picasa

15 yorum:

akçahan dedi ki...

Çok hoş olmuş Nazlıcığım. Bizim evdeki dikiş makinası hikayesi de aynıydı. İnsanımızın hayatında yer eden eşyaların hayatı da birbirine benziyor. Babanı yazdığında babam anlatılmış gibi okumuştum. Tüm bunlar yüzünü görmesem de, aramızda kilometreler olsa da, seni çoook yakınımda, yüreğim içre hissettiriyor. Muhabbetle...

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Merhabalar gitmeden bir ugramak istemistim. sevgiler Sonia...

Adsız dedi ki...

Nazlışıma iyi bir hafta diliyorum VE ne kadar güzel bir iş ellerine sağlık:)
Çoook öpüyorum .
Sevgilerimle

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Semanur; Aynen ben de öyle hissediyorum canım. Benim rahmetli babam da TCDD Yollarından emekli oldu,çok zor bir hayatı oldu.Anmadığım gün yok,eksikliği hiç geçmedi. Eşyalara ruh katan bizleriz.Yaşadığımız hayattan etkilenmemeleri olanaksız.Samimi duygularına katılıyorum canım, Sevgiyle öpüyorum seni.
Sevgili Sonia; Ziyaretin için teşekkürler, vakit buldukça uğruyorum sana ama yaz mevsimi olunca bahçede oluyorsun galiba,bulamıyorum. Tabiatla, toprakla başbaşa çok güzel günler geçirmenizi diliyorum.
Akidem teşekkürler günün, haftan ve yılların hep aydın olsun, Günaydın.

Rengarenk dantel dedi ki...

nazlıcım masa örtün harika örnek oldulça orjinal sadeliği onun değerini arttırmış. makinanın seni unutmasına izin verme...

MELEĞİN DÜNYASI dedi ki...

merhabalar bloğunuz çok hoş ellerinize sağlık.Bir şey sormak istiyordum:Sayfanızın sağ tarafında bulunan kategori ve linkler bölümünü türkçe olarak nasıl hazırladınız benimki almanca ve bu konuları fazla bilmiyorum sayfamı sağolsun Sonia Abla açtı .Ben de kendimce bir şeyler eklemek istiyorum.Bilgi verirseniz seviniri.Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

nazlıcım nasılsın. örtü çok hoş olmuş .ellerine sağlık. benimde bir makinam var yıllardır uyuyor. garibim kendi kendine sehpa görevini görüyor. sade ve zarif bir öttü olmuş güle güle kullan.iyi günlerde....

Adsız dedi ki...

öfff öfff üzüldüm işte şimdi ben hastalanırım:(((
Gerildim işte gel de düzelt:((((

Serra dedi ki...

Makina sahiplerine, senin sahsinda sesleniyorum; lutfen onlari cok bos birkamayiniz, burada makina diye inleyen bir avuc bayandan daha birimiz makina aldiramadi esine. Gozumuz dusuyor resmen. Bir arkadasin ( ufak bir perdeydi ama) perdesini 3 kisi elde diktik. Kenarina boncuk gecirene kadar olduk. Makinalariniza kendinizi ozletmeyin.
Bu arad cok orjinal ve modern olmus ortu. Gule gule kullan.

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Nazlı, gerçekten dikiş dikmeyi severim ama bir odaya çekilip sadece onunla uğraşmak, ona odaklanmak istiyorum, bu da mümkün olmuyor malesef.
Melek; sana mail göndererek anlatmaya çalıştım canım. Kolay gelsin. Ziyaretin için sağol.
Mamilacığım teşekkür ederim iyiyim. Bugün sayfana yine geldim ama sergi bitinceye kadar meşgulsün herhalde.Kolay gelsin canım.
Candan alemsin valla, ben öyle hissettim, c-box'a yazdığın yazıdan ve Serra'nın sana bıraktığı yorumdan. Yanlışmı anladım ben yine acaba.Seni rahatlatmak istedim sadece Akidem.
Serracığım, eşlerinizden beklemeyin canım, siz de kazanıyorsunuz kendinize bir hediye alamazmısınız. Beklerseniz inletirler bilirim.
Yorumlarınıza teşekkürler, hepinize sevgiler

MELEĞİN DÜNYASI dedi ki...

Sevgili Nazlıca E-mailini aldım ilgilendiğin için çok teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

Keşke devam etseydin. Bu çok hoş görünüyor.
Sevgiler,

nisan dedi ki...

Çok güzel bir fiskos olmuş ellerine sağlık,çok şık duruyor...Güzel günlerde kullan...

Adsız dedi ki...

Nazlıcım ellerine sağlık :))

NAZLICA dedi ki...

Melek önemli değil, umarım yardımım olmuştur.
Berrin; Vazgeçmiş değilim, zaman bulunca hallederim herhalde.
Nisan; İyi dileklerin için sağol.
Nalan; Teşekkürler canım.
Beğenileriniz ve yorumlarınız beni mutlu ediyor, sağolun arkadaşlar