11 Haziran 2006

Taprak Saksı



Fotoğrafda görülen hepimizin bildiği güveç yapmakta kullanılan toprak tencere. Kimi yörelerde güveç olarak anılır. Özenle kullanırız ama bu nedense çatladı ve yenisi yerini aldı. Atmaya kıyamadım, dekoratif bir saksı olarak değerlendirebilirim diye düşündüm. İlk önce kahverengi spray boya ile boyayıp kuruttum. Sonra peçeteden kestiğim renkli motifleri üzerine yapıştırdım ve motiflerin kenarını tüp boya ile belirgin hale getirdim ve sprey vernikle vernikledim. Şimdilik kuru çiçeklere eşlik edecek, mevsiminde de bitki ekeceğim. Aslında anneme birçok şeyi birgün işe yarar diye biriktirmesine karşı çıkarım, ama bunu atamadım. Bu gidişle bir süre daha bizimle kalacak sanırım. Hepinize mutlu bir hafta diliyorum sevgili arkadaşlar.

11 yorum:

Hülya YILMAZ dedi ki...

pek güzel olmuş. yakında bğdaylar sararır. bence bir demet içine buğday ve sararmış dikenlerden koy.
ben de bugün yeni bir güveç aldım.
sevgiler

Adsız dedi ki...

Nazlışım çokkk güzel olmuş bayıldım,sunum kompozisyonun da harika şimdi içine ne koyacaksın ona bakalım:)İyi bir pazartesi ve hafta diliyorum arkadaşıma:)
Çokkk öpüyorum:)))

Adsız dedi ki...

sevgili nazlı eline sağlık çok güzel olmuş .içinde çiçeklerle çok şık duracak eminim. canımyorumun beni mutlu etti çok teşekkürler. iyi haftalar güzellikler diliyorum.

Rengarenk dantel dedi ki...

çok güzel olmuş ellerine sağlık..

Serra dedi ki...

Bence de atmamamk ve boyle guzel degerlendirmekle iyi yapmisin. Ben de ilk etapta atmama, saklarim. Sonra senelik temizlikte, bir sene boyunc aaklima kullanmak gelmediyse, o zaman yolcularim.

Adsız dedi ki...

İyiki atmamışsın Nazlı bak ne kadar güzel olmuş,çok iyi değerlendirmişsin ellerine sağlık ...

Serpilce dedi ki...

Ellerine sağlık Sevgili Nazlı,
İyiki atmamışsın,çok da güzel değerlendirmişsin.
Sevgiler.

nisan dedi ki...

İyi günlerde kullan Nazlı, çok güzel olmuş.

Adsız dedi ki...

nazlıcım çok teşekkürler canım. inşallah dediğin gibi olur. Allah hem benim oğluma hemde diğerlerine yardım etsin. duyarlılığın beni mutlu etti.sevgiyle kal

Şirin dedi ki...

Eee zamanla annelerimize benzeriz... Benim annem de tam tersi hiç bir şeyi saklamaz, kalabalık olmasın diye kaldırır atar! Bazı bazı hak veriyor ve daha ileriye gidip çoğu şeyi gözlerimi kapatıp atıveriyorum... Hele kırıklara hiç tahamül edemez... O bildim bileli bir feng shu cu... Kırık şeylerin negatif yaydığını düşünür... Ben se alem kallem saklarım onları... Birgün değerlendirmek üzere... Üstelik bu güzel güveç de atılmaz ki... Çatlağının birazını açık bıraksaydın keşke... İçine çiçek ekeceksen suyunu vermesi için! ellerine sağlık arkadaşım!Üstelik ne anıları da vardır bu çömlekçiğin... İçinde ne güveç kebaplar pişmiştir, ne mutlu sofralara aracı olmuştur! Atılır mı? Kıyılır mı?

http://www.blogcu.com/ikibin6/

Adsız dedi ki...

Nazlıcım merhaba. Ben bu peçete dekupaj olayına fena halde kafayı takmış durumdayım. Bloğundan bütün notları aldım. Yanlız bir kaç sorum olacak sana. Eğer cevaplarsan hemen malzemelerimi almaya gideceğim.İstersen mail de atabilirsin. 1) Ahşap boyasının bir markası ya da başka bir adı varmı?ahşap boyası desem verirler mi? 2) elimde cam objeler de var. Özellikle çok güzel kavonozlarım var.Onların üstüne desen çalışıp baharat takımı yapmak istiyorum. Cam da kullanılan boya ve tutkal cam da da kullanılır mı? 3) Peçeteyi yapıştırıken tutkalı sadece peçetenin üstüne mi uyguluyoruz.Tutkal ton farkına sebep oluyor mu? 4) Step 1, step 2 ne demek? 5) Bütün bunlar için nasıl bir fırça gerekiyor. 6) Bu malzemeler genelde nerde satılıyor, Kırtasiyemi nalbur mu..... Biraz yoracağım seni cevaplarsan çok sevinirim.