21 Mayıs 2006

Gözlük Kılıfları

Yukarıda gördüğünüz Sevgili Leman'ın yaptığı harika gözlük kılıflarının fotoğrafı.Türkişi tekniği ile yapılmış, renkleri özenle seçilmiş.Bu kadar küçük bir kılıfa yapılan emeğe saygı duyuyorum. Bu tür çalışmalar ile Geleneksel Türk El Sanatları gelecek kuşaklara aktarılabilir düşüncesindeyim. Tüm arkadaşlarıma iyi bir hafta diliyorum.



--
Posted by NAZLICA to NAKIŞ at 5/17/2006 06:21:00 PM

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Nazlıcım çok güzeller çok beğendim gözlük kılflarını,bu işlerin yeri çok başka Lemanın eline sağlık...
iyi bir hafta geçirmen dileği ile sevgiler...

Adsız dedi ki...

sevgili Nazlı sana katılıyorum.bunlar gelecek kusaklar icin cok güzel örnekler sevgili Lema ın ellerine saglık diger isleri gibi bunlarda harika olmus paylastıgın icin tesekkürler sevgiler

akçahan dedi ki...

Ne kadar nadide bir çalışma olmuş. Sevgiler arkadaşım.

NuR dedi ki...

Nazlıcım, Leman harika... Ellerine, gözlerine sağlık. Çok özel çalışmaları var. Paylaştığın için sağol:)))Öptüm, sevgiyle kal

one ben bir sey dedi ki...

Nazlıcım çok güzel özgün çalışmalar,bayıldım lemana sevgiler.
Senide öpüyorum.Sevgilerimle ,iyi bir hafta diliyorum.

Hülya YILMAZ dedi ki...

nazlı'cım, uzun süredir blog gezemiyordum. Bugün biraz dolaşayım dedim ve baktım ki bloglar harıl harıl çalışmışlar. neler neler yapmışlar. ne güzellikler paylaşmışlar.
bu gözlük kılıfları da çok güzeller de... insan kullanmaya kıyamaz sanki...

Şirin dedi ki...

Gerçekten çok güzeller! Sana katılıyorum! Böyle güzelliklerimizi gün içinde sürekli elimizin altında kullanılan bir obje olarak tutarsak atalarımızdan aldığımız mirasımızı gelecek kuşaklara da daha kolay aktarabiliriz. Ne bilim benim çocukluğumda yazın penyeden çok Şile bezi giyerdik biz İstanbul'da... Serin tutardı, pratikti... Üzerindeki işlemeleri de cabası... Ne yazık ki şimdi artık eskisi gibi rağbet görmüyor... Ama inan yabancılar bizden daha çok kıymet veriyor bizim değerlerimize... Kapalıçarşıyı dolaşırım sık sık... yabancılara halı yetiştiremiyor halıcılar... Mis gibi el dokumaları... Halılar, kilimler... Beni bana anlatan motifler... Her birinin bir anlamı var. üstelik inan bir makina halısınla ve onun ömrünle karşılaştırınca el dokumalar sanatsal yönünü de ele alırsak oldukça ucuz kalıyorlar!
Ah yine çenem düştü benim:) Değerlerimizin yok olması konu olunca böyle oluyorum... ne olur yitip gitmeden sahip çıkabilsek! En azından bu bilince varabilsek!

ev perisi;) dedi ki...

Leman'ın ellerine sağlık...
Çok şık ve otantik duruyor...
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Nazlı,arkadaşının ellerine sağlık çok şık olmuş,iyi günlerde kullansınlar.

akçahan dedi ki...

Merhabalar canımm geçiyordum uğradım.

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Arkadaşlar tek tek cevap veremedim ama hepinize güzel yorumlarınız için teşekkürler. Sevgiler