13 Mart 2006

Hercai Menekşe

Kategori: Nakış Üste görülen kaneviçe örneğini yatak takımı olarak yapmıştım, sandıkta bekleyenlerden tabi. Belki de çok yakın zamanda gün yüzüne çıkacak. Bunun sebebi de yukarıda gördüğünüz fotoğrafta kullanılan yatak takımının kaneviçe işlemeli olarak dizayn edilmesi. Tabi burda görülen örnekler makinada işlenmiş. Vitrinde görünce çok heyecanlandım ve yakından baktım. Hatırladığıma göre Bursa'da bir firma üretiyormuş, çok hoş duruyor. Arkadaşlar kaneviçeler geri geliyor herhalde. Fotoğraf net değil çünkü bir Pazar günü geç vakit mağaza kapalı olduğu için dışardan izinsiz çektim.Kaneviçemin ismi Hercai Menekşe oldu, öyle gözükmüyormu sizce de.

11 yorum:

NuR dedi ki...

Nazlıcım, nerede senin kanaviçeler, nerede bunlar...
Yıkama ve ütüsü kolay da, cazip geliyor. Senin yatak takımı kanaviçelerine hastayım, hasta..Dantel, kanaviçe, el nakışı ölmez, artık insanların vakti yok, genç kızlarımız çalışıyor.
Canım senin ellerine, gözlerine sağlık.
Öptüm, sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Kanaviçeyi gerçekten en az dantel kadar seviyorum. Geri gelirse en çok ben mutlu olacağım :)
Sevgiler,

nagice dedi ki...

çok nefis.ellerine sağlık.sandık bekçisi yapıyoruz bir çok şeyimizi ama kullanın diyorum..ben artık herşeyimi kullanıyorum...

Serra dedi ki...

Nazli, o yapilanlar tabi kanavicenin yerini tutamaz ama uzaktan kanavice gibi duruyor. Vakti olmayip da kanavice sevenler icin guze lbir secenek. Senin kanavicenin yerini tutmaz. Eline saglik.

akçahan dedi ki...

Nazlı, becerikli ve tatlı arkadaşım çok harika kaneviçelerin. Kaneviçe takım haberine de sevindim ben. Tabii ki elde yapılanların yerini tutmaz ama, yine de hoş. Sevgiler, iyi akşamlar.

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Merhaba, Kanavice benimde zevkle yaptigim bir nakis. Degerini hicbir zaman kaybetmez. Ellerinize saglik. Sevgiler Sonia...

Adsız dedi ki...

sevgili nazlı uğradığın için teşekkürler.bende sana iadeyi ziyaret ediyorum. kaneviçilerin geri gelmesine sevinirim zira daha hiç kullanmadığım kaneviçe takımlarım duruyorlar.oğullarıma saklıyordum.kullanayım değilmi arkadaşım. sen bana ilham verdin.beni listene eklemişsin mutlu oldum. yine bekliyorum.koşca kal.

NAZLICA dedi ki...

Sennur'um senin yaptığın işlerin yanında benimkilerin sözümü olur.Teşekkürler iltifatlarına,
Berrinciğim; Geri geliyor kaneviçe merak etme, makina işine baktım karşıdan elde yapılmış gibi duruyor.
Nagihan o kadar haklısın ki, hem çok emek hem de masraf sandıklarda bekliyor. İyi ediyorsun herşeyini kullanmakla, ben de kullanmaya uygun hale getirip faydalanmayı çok istiyorum.
Serra; Yakından bakarsan tabiki elde yapılan gibi değil, renkler soluk ve zayıf duruyor. Zamanı olmayan ve sevenler için iyi bir alternatif, sağol canım
Semanur; İltifatlarına teşekkür ediyorum, zamanın olsa alasını yaparsın eminim canım.
Sonia; Senin bloğunu ziyaret ettim harika paylaşımların var. Teşekkürler.
Mamila; Hiç durma kaneviçelerini kullan diyorum, gelinlerin zevklerinin ne olacağı bellimi? Sevgiler ve başarılar

Adsız dedi ki...

Nazlış çok güzel menekşeye bayılırımm hayatımda yaptığım ilk ve tek kanaviçe kuş bloğumun başlarında bakabilirsin :)))Alllah şimdi ne diyeceksin heyecanlandım vallahi:))) sevgilerimle:)

Adsız dedi ki...

Sevgili Nazlı ben de kanaviçeyi seviyorum.Pike takımı yaptırmıştık annemle çeyizim için.Çok severek kullanıyorum şimdi.Seninkiler de nefis,ellerine sağlık.

NAZLICA dedi ki...

Candancığım, bloğunda bulamadım kanaviçe kuşu. Heyecanlandım ama göremedim acaba:))
Beyhancığım; Sen de iyi günlerde kullan. Teşekkürler beğendiğin için.