3 Şubat 2006

Gökçek

Kategori: Örgü



Son günlerde birçok arkadaşımızın paylaştığı ve benim de kısa süredir aşırı ilgi duyduğum Tunus ya da Afgan işi diye anılan örgü tekniğinden, sizinle daha önce de paylaştığım bebek ceketinden sonra yukarıda gördüğünüz yeleği ördüm. Aşama aşama anlatmak isterken nette bu tekniğin 2 renkle yapılmasının açıklamalarını yapan bir site gördüm ve oradan örgü tekniği ile ilgili fotoğrafları alarak bloğa aşağıdaki şekilde ekledim. Aslında örerken fotoğraflamak istedim ama bunu tekbaşına yapmak zor olduğu için biraz kolaycılığa kaçtım diyebilirim. (Bu bir itiraf üşendim demeliydim) Adı; Hoş, sevimli, cana yakın alımlı, ince narin zarif anlamına gelen Gökçek oldu. Ben sevdim bu işi. Herkesin denemesini de tavsiye ederim. Aşağıda tekniğin ne kadar kolay olduğunu aşamalarıyla göreceksiniz. İyi bir hafta sonu diliyorum tüm arkadaşlarıma.









5 yorum:

NuR dedi ki...

Nazlıcım, gerçekten de hoş bir teknik. Nette çok sık karşılaşıyorum. Özellikle battaniyeler,müthiş modeller buldum. Benim ekoseyi değiştirmenin zamanı geldi, Tığ olduğu için de boynuma fazlaca zarar vermez:))))
Ellerine sağlık, güzel anlatmışsın.
Öptüm, sevgiyle kal.

akçahan dedi ki...

Gökçek yelek güzel olmuş Nazlı eline sağlık. Dün de İnanç'tan mail aldım. Ara tatilde doğacak yeğenimize tunus işi yelek ve hırka yapmış. Bu ara bloğum yemek ağırlıklı ama akabinde paylaşırız inşallah. Sevgilerimle, hoşçakal canım.

Serpilce dedi ki...

Tuunus işini yapmak hem kolay hemde zevkli oluyor.
Bende çocuklarıma küçükken yelekler yapmıştım.
Sevgiyle kal.

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Nazli yelek cok guzel olmus, ellerine saglik. Ben de bu ornegi 13 yaslarinda iken komsu kizindan ogrenmistim. Cok zevkli oluyor gercekten ormesi.
Sevgiler.

incikboncuk dedi ki...

yelek çok şeker olmuş. ben de bu işi denemek istiyorum. örmesi çok zevkli olsa gerek