6 Ocak 2006

Pratiklerim

Kategori: Diğer

Sevgili Arkadaşım Nur beni davet edince çok düşündüm, çünkü benden evvel yazan arkadaşların paylaştığı birçok pratikleri ben de kullanıyorum, biraz zorlandım açıkcası ama aşağıdakiler çıktı sonunda.

  1. Yukarıda gördüğünüz kahvenin telvesi çok güzel peeling yapar, sakın atmayın ellerinize sürün ve ovarak yedirin. Sonra ılık suyla yıkayın. Cildinizin temizlenmiş ve yumuşamış olduğunu göreceksiniz.
  2. Yumurta haşlayacaksanız akşam buzdolabından çıkarın, bu çatlamasını engeller ve haşlama suyunu atmayın, çeşitli mineraller bulunan bu su ile çiçeklerinizi sulayın.
  3. Son zamanlarda çok fazla yararları açığa çıkan elma sirkesini evde elde edebilirsiniz. Soyulmuş elma kabuklarını atmayın. Bir kavanoza koyun. Üzerini kapatacak kadar, kaynatıp soğuttuğunuz suyu ilave edin. 2 tatlı kaşığı toz şeker koyun. Ağzını kapattıktan sonra ılık bir yerde bir süre bekletin. Sirkeniz olunca süzerek kullanın. Bu sirke midenize zarar vermez .
  4. Kebap yapmak üzere aldığınız etin lezzetli pişmesini istiyorsanız, doğradıktan sonra üzerine pişmiş süt dökün. Bir süre beklettikten sonra da etinizi pişirin.
  5. Halı, döşeme ve koltuklarınıza dökülen çay, kahve lekelerini çıkarmak için kesinlikle hiçbir şey yapmadan bolca limon kolonyası dökün ve bekleyin, bir müddet sonra tamamen geçtiğini göreceksiniz.
  6. İçinde çay mumu olan toprak bir mumluğun üzerine koyacağınız çukur bir tabağın içine sulandırılmış herhangibir koku koyarak mumu yakın, kaynadığında koku her tarafa yayılacaktır.
  7. Ocağınızda oluşan istenmeyen pas lekelerini çıkarmak için soğanı ikiye bölerek ovun, çok yararını göreceksiniz.

Belki daha önce sobelenmiştir farkedemedim ama Sevgili Nurdan'ı sobeliyorum. Vakit bulup yazabilirse çok sevinirim.

6 yorum:

akçahan dedi ki...

Çok faydalı olacak bunlar Nazlı.Teşekkür ederim canım.Bayramdan sonra görüşmek üzere.

NuR dedi ki...

Sevgili, marifetli arkadaşım,
Çok beğendim, hele kebaplık ete sütü duymamıştım, hemen deneyeceğim.Kahve telvesi, çiğ krema ile yüzümüz için ideal oluyor, denemeni öneririm, Kolonyalı suyu halılarda da kullanıyorum, pırıl pırıl yapıyor, ama kollara ve boyuna hiç iyi gelmiyor:))))
Bayramını kutluyor ve seni kocaman öpüyorum.

Adsız dedi ki...

elıne saglık sevgılı Nazlı yenı yenı bılgıler edınıyoruz.sagolasın. ıyı bayramlar sevgıyle kal..

Serpilce dedi ki...

Sevgili Nazlı,

Bugüzel ve faydalı bilgileri bizimle paylaştığın için teşekkürler.
7.maddeyi deneyeceğim.
Sevgiyle kal.

Tuhfe dedi ki...

Neler ogrendim neler, cok tesekkurler.

Rengarenk dantel dedi ki...

bayramınızı içten dileklerimle kutlar sağlıklı günler dilerim...