1 Aralık 2005

Kahta

Kategori: Nakış





Fıratın kollarından biri olan Kahta gibi kıvrıla kıvrıla süzüldüğü için bu kaneviçe örneğine Kahta adını verdim.Gördüğünüz üzere iki renk kullanarak yaptığım bu yorgan ağzı da gün yüzüne çıkmayı bekliyor. Modele ilgi duyanlar Yakın Plan Görünüşünden faydalanabilir.

8 yorum:

NuR dedi ki...

Sevgili Arkadaşıma, hiç çekinmeden yazıyorum.
Bu takım da, diğerleri gibi harika.
Canım, ellerine sağlık. Allah güle güle kullanmak nasibetsin. Adı da, yine çok güzel. Aynı kenar dantelini, ben de yapmıştım. Benimkinin arasından ince kurdele geçirmiştim.
Sevgiyle kal.

Rengarenk dantel dedi ki...

adaşım,bu kanaviçe ve nakış sevgisi isimlerimizin aynı oluşundanmıdır nedir ? bende bayılıyorum. ama şimdi hiç nakış yapamıyorum. kanaviçe desen uzun yıllar önceydi. ah vakitsizlik ah.... ellerine sağlık canım...

Adsız dedi ki...

Nazlıca ellerinize sağlık kanaviçe örneği super çok şirin dantel ise hayattta yapamayacağım kadar komplike .Sevgiler:))))Bloğa kasnak için bir şeyler yazdım:))))

Serra dedi ki...

Nazli, bloglarda dunden bu yana bir harekettir gidiyor, ben de aksilik iste oyle yogunum ki,evde de cok sevdigimiz misafir arkadaslar vardi bugun, bloglari soyle bir gezip yorum birakamadan dogru durust gectim hep. Ben de cok seviyorum kanavice, mutlaka islemek istiyorum ama once elimdeki dantelleri bitireyim di mi, dantelciniz olarak? Eline saglik.

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Nazlı ilk defa görüyorum bu modeli. Ve çok hoş görünüyor. Ellerine sağlık.

akçahan dedi ki...

Sevgili Nazlımız -içimden böyle yazmak geçti- Kahta ismini görünce Adıyaman Kahta'dan bir kare sandım önce, modeli görünce elişi kadar, yakışan ismi bulmakta da mahir arkadaşımız dedim. Sevgilerimle.

NAZLICA dedi ki...

Nur övgülerin için çok teşekkürler.Şımaracağım bak:)
Nazlı;Geleneğimizde olan bir nakış,senin de söylediğin gibi zamansızlıktan yapamıyor hanımlar.
Kader;Eskimeyen ve modası geçmeyen elişi kaneviçe.Gençliğe özendirir ve sevdirirsek (senin gibi) daha bir sevineceğim. Enazından daha günümüz şartlarına uygun objelerde kullansınlar istiyorum.Senin yaptıkların da harika.
Candan uzun yıllar tekstilde çalıştım. Numune tezgahı vardı,müşterinin istediği desen bu tezgahda çalışılır ve okeylendiği zaman uzun metrajlarda büyük tezgahlara alınırdı iş.Senin kullandığın aynı mantık fakat oldukça pratik ve minyatür.Ama farklı birşey elişi olarak, keşfettiğin ve paylaştığın için teşekkürler tekrar.
Serra belki de Elişi grubunun en hareketli ve dikkatli olanı sensin. Mutlaka yorum bırakarak ilgini gösteriyorsun.Ara sıra yoğunluklar olur, boşver sıkma kendini. Eminim çok güzel kaneviçeler yapıp paylaşacaksın bizimle.
Tuhfe; Sağolasın canım,biryerlerden kopya yaptım bu örneği ama şimdi inanki hatırlamıyorum.

Sevgiler

NAZLICA dedi ki...

Akçahan; Doğaçlama gelişiyor isimler.Nemrut'a da kıvrıla kıvrıla çıkılıyor, görmüşsündür. Kahta Fırat'ın bir kolu uygun düştü.Övgülerin için teşekkürler.Sevgilerimle