15 Kasım 2005

İlkim

Kategori: Nakış





Çarşaf için işlediğim bu kaneviçenin kenar dantelini annem yapmıştı. Bu örnek kaneviçede ilk çalışmam. Önce anneanneme yastık örtüsü yaptım, sonra da bunu işledim. Serildiği zaman hem çarşaf hem de etek görevini görüyor. Nevresim icat edilmeden önce, geniş en bir kumaş, çoğunlukla patiskaya iki uzun yana işlenerek etek çarşaf olarak kullanılırdı. Kaneviçede ilk örneğim olduğu için, ilk doğan çocuk anlamına gelen İlkim adını koydum.

6 yorum:

NuR dedi ki...

Sevgili Nazlı,
Bir ilk olarak, çok ama çok güzel.
Benim de çeyizimde, dediğin yatak takımlarından var. Ben emek verilen her şeyin kullanılmasından yanayımdır, ama onları hiç kullanmadım. Benimkilerin çoğu poplin olmasına rağmen, ütüsü öldürüyor kardeşim. Her hafta çekilir şey değil. İlk fırsatta, onları ortaya çıkarıp, başka biçimde kullanmanın yollarını arayacağım.
Kaneviçe işlendikten sonra, kaneviçe bezinin sökülmesi benim işimdi. İpler çekildikçe, kumaşta desen gözükür, benim de çok hoşuma giderdi.
Bulduğun isimler harika...
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik seninde anneninde
Güzel isimler buluyorsun sevgilerle

Serra dedi ki...

Nazli bu ornek cok guzel, bunu dantele de uyarlamislar. Hatta bende bir mutfak takimi var, bir de havlu kenari. Yakinda eklerim insallah. Cok hos bence. Eline saglik.

Adsız dedi ki...

Sevgili Hatice,

Portakal Agacinina bayiliyoruz. Komsularim ve ben butun tariflerini severek deniyoruz.

Senin blogun gibisi gercekten yok. Diger bloglar eline su bile dokemez.

Ellerine saglik,

Yucehan / Iskenderun

Adsız dedi ki...

Yücehan arkadaşamız adresleri şaşırmış galiba :))

Nazlıcım ne çok kaneviçen var ,çok güzel işlemeler yapmışsın hepside göz nuru ellerine sağlık canım...

Adsız dedi ki...

sevgili Nazli harikasin ne güzel bir örnek citir cıtır annenınde senınde ellerine saglik.buldugun isimler degisik bir hava katiyor.sevgiler