3 Ekim 2005

NOSTALJİ


Birzamanlar kumaş mendiller kullanılır ve yıkanıp ütülendikten sonra mendil şasesinde saklanırdı.Fotoğrafdaki mendil şasesi de o amaçla yapıldı. Şimdilerde kullanılmıyor tabi ama atılmadı da, sandığın bir köşesinde bekliyor.Kimbilir belki bir gün başka bir nedenle de olsa gün yüzüne çıkabilir.Kapitonesini ve sarma nakışını kendim yaptım. Geçmişten gelen bir anı olarak paylaşmak istedim.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim. gerçekten nostaljik oldu..çocukken ki aldığım bayram harçlıklarını ve mendillerini hatırlattın bana.

incikboncuk dedi ki...

aa evet bayramlarda renk renk mendiller alırdık. bir de ilkokul önlüğün önünde 2 tane cep vardı, pazar akşamları oraya törenle birer tane mendil yerleştirirdil. bir de çamaşırda anneme yardım olsun diye mendil asma, toplama ve katlama benim işimdi. Üff ya, mendil deyince ne çok hatırladım :) Mendil şasesi acaba lanvanta torbası için biraz kalın mı olur? Ya da saç tokası için torba olarak kullanılabilir mi?

NuR dedi ki...

Ben de ilkokul yıllarıma gittim... En süslü mendilleri satın aldırır, onları bir de kolalar,kitabımın arasında saklardım.
Sevgili Nazlı, dolaplar dekupaj değil,eşim tarafından fırça ile,akrilik(su bazlı)boyayla çalışıldı.Bir Rus ressamın Doom'da Atlar isimli tablosundan.Ben atları da çok seviyorum.
Sevgiyle kal.

Tuhfe dedi ki...

Çok titiz çalışmışsın. Çiçeklerin renk uyumu harika olmuş, ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Cok degisik bir model.Insani hep maziye götürdü.Ellerine saglik

Adsız dedi ki...

sevgili Nazlı gerçekten nostalji oldu.Bende ortaokulda iken yaptığım.mendil şasesini hala kullanıyorum inanırmısın bilmem .bende siteme ekliyeyim.şuanda yatak odamda şifonyerin üstünde içinde mendillerle duruyor.teşekkürler.sevgiler.

Adsız dedi ki...

Çok hoş olmuş eline sağlık bizde arkadaşımla daha dün bu konuda bir nostalji yapmıştık.Okula giderken annelerimizin tertemiz yıkayıp ütülediği mendillerimizi cebize koyup gitmemiz,gülümseyerek hatırlamamı sağladın sağol,inşallah ilerde bebeğinin mendillerini koyarsın içine (mazur gör lütfen yanılıyormuyum yoksa ,şu an anne olup olmadığın konusunda ?)

NAZLICA dedi ki...

Sevgili arkadaşlarım; hepinizin geçmişi düşünerek anılarınızı canlandırdığım için mutluyum, güzel yorumlarınız için öpüyorum hepinizi.