11 Eylül 2009

Nikah Şekeri ve Bereket Parası

Bugünlerde zevkli birşeylerle uğraşıyorum. Ekim ayında kız yiğenim evleniyor bu nedenle sevinçli bir koşturmaca içindeyiz. Ucundan kıyısından birşeyler yapmaya çalışıyorum.Çok ucuz ve güzel nikah şekeri almak mümkün ama ben kendim yapayım istedim. Ayrıca düğünde adettir, gelinin başından bereket parası atılır. İlk önce 80 tane kadar bozuk para topladım daha sonra malzemelerini alıp birleştirdim. Aşağıdaki fotoğraflarda gördüğünüz üzere tamamladım. Bir anı olarak saklansın istiyorum. Nikah Şekerine gelince; 4 ayrı cins çiçek, 2 renk kurdele, pırıltılı kesilmiş hazır tül (bereket paraları için tülü kendim kesmiştim), deniz kabuğu satın aldım, aşağıda fotoğraflarda görüldüğü üzere sırasıyla birleştirip hazırladım. Yiğenim bunları görünce mutluluktan ağlamak istiyorum halacığım diye boynuma sarıldı, çok mutlu oldu. Dilerim tüm yaşamı mutluluk içinde geçer.


Tüm malzemeler biraraya getirildi

Çiçekler kurdele ile tek tek birleştirilerek seloteyp ile sabitlendi

Tül ve şekerle birleşmeyi beklediler

Tül kabuğun içerisine yapıştırıldı

Bereket parası çiçeklerinin hazırlanması

Tüllerle Paraların birleştirilerek kurdele bağlanması

Hazırlanan çiçeklerin tüllere yapıştırılarak tamamlanması

Sarı çiçeklilerin topluca görünüşü

Pembe Çiçeklilerin Topluca Görünüşü


5 yorum:

munevce dedi ki...

Sevgili Nazlı ne güzel mutluluk Allah tamamına erdirsin sağlık ve mutluluk içinde bir yastıkta kocasınlar inşaallah...Ellerine yüreğine sağlık ne güzel olmuşlar .Darısı benim oğulların başına olsun...Gönül dolusu sevgiler selamlar munevce

Lúcia dedi ki...

Hi my dear Nazli,
I was so glad when I saw this post. These gifts are very sweet and I am sure it will be a success. Send my best wishes to the couple.
Kisses from your friend in Brazil,

Lúcia
www.fazemosdeconta.com
www.luciamrusso.com

Serra dedi ki...

Allah bir yastikta kocatsin, nikah sekeri evde rahatlikla yapilabilir; seninkiler de guzel olmus hazir alinanlar farkli mi oluyor, onlari da biri oturup senin yaptigin gibi bir araya getiriyor. Yigenin icin de ayrica anlamli olmustur. Eline saglik.

NuR dedi ki...

Nazlım, ellerine, emeğine sağlık, harikasın arkadaşım. Allah prensesinin mutlu günlerini görmeği nasibetsin. Şimdiden kutluyor, mutluluklar diliyorum
Sevgiyle kal

Berceste dedi ki...

En zevkli kisimlari sen halletmissin bu telasede :) Evlenenlere sonsuz mutluluklar. Senin de ellerine saglik!