8 Mayıs 2009

Danteller

Malum yaz geliyor, evlerde tamiratlar, eksiklerin tamamlanması, temizlik, kışlıkların kaldırılması falan gibi işler yoğun bir şekilde devam ediyor. Ben de sıcaklar gelmeden bu işleri tamamlayayım istedim ama pişman oldum. Eve birşey yaptıracağımda peşinen parayı sayar, kuzu kuzu bekler, ondan sonra da resmen meletirlerdi beni. Bu kez akıllandım güya, işi teslim edin ondan sonra para dedim. Hık mık ettiler, bu işsizlikte mecbur kaldılar, tamam dediler. Sorun çözüldümü? Malesef hayır. Geçen Cuma'dan beri usta bekliyorum, malzeme ha geldi ha gelecek, bugün, yarın derken 1 hafta oldu. Evin içi çıfıt çarşısı, herşey yerinden kaldırıldı, odalar boşaltıldı, taşınıyoruz misali, sanki kamyon bekliyoruz. Şu inşaat işlerini yapanlara bir kez güvenmek istiyorum, her türlü iyimserliği, sabrı gösterdim. Oynatmaya az kaldı doktorum nerde diye şarkı söylemeye başlayacağım. Bu işlerle uğraşırken bloğu da normal olarak ihmal ediyorum. Internette görüp yaparım belki diye sakladığım dantel fotoğrafları aşağıda. Belki sizde yararlanırsınız. Hepinize iyi bir tatil diliyorum. Ayrıca tüm annelerin, kendini anne gibi hissedenlerin ANNELER GÜNÜNÜ de şimdiden kutluyorum. Yavrularınızla sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.





































5 yorum:

Lúcia dedi ki...

Hi Nazli,

Beautiful works and lovely photos.
These pieces look like jewels.
Have a good weekend.

Lúcia

akçahan dedi ki...

Kaba inşaat ev alıp, ustalarla kanser olma sürecini henüz yaşamış ve yamuk işlerini düzeltme planını hala sona erdirememiş biri olarak Sana Rabbimden kolaylıklar diliyorum Nazlıcığım...

armina dedi ki...

Allah yardımcın olsun Nazlıcığım. Yine birbirinden güzel danteller koymuşsun sayfana, Üsttekine bayıldım çok güzel.

Lúcia dedi ki...

Hi Nazli,

Looking to these tables and trays with so beautiful things I feel that I need a coffee, a pice of cake, a cup of tea...just to sit there and relax.
Bye dear friend,

Lúcia

Şirin dedi ki...

Yine harika modeller paylaşmışsın Nazlıcığım... Ben de bugünlerde elime aldım dantel ipliğimi... Nedense yaz havası beni hep dantellere yöneltiyor. Senin modelleri de çok ama çok beğendim. Beğenmekle de kalmadım... Yapmak istediklerim de var aralarında. Ama şemaları yok ya:))) Çok koydu bana bu durum ya:(( Keşke şemaları da olsa... Ama üzülme sakın.. En azından iştahımı fazlasıyla kabarttın yine:)) Elişi yapmak yaşama bağlanmaktor bence.. Ve sen bu iştahı kabartma işini güzel beceriyorsun. Yani insan psikolojisine dolaylı yönden olumlu katkıda bulunmuş oluyorsun. Teşekkürler Nazlıcığım..