21 Nisan 2008

Kaneviçe ve Fimo
























Kaneviçeler kolay yoldan peçete, şömen ve sehpa örtüsü süslemek isteyenlere alternatif olabilir. Renkleri uydurmak biraz zor onun için de ebruli renk iplikler kullanılarak tek renkle iyi bir görünüş elde edilmiş.
Altdaki fotoğraflarda görülenler ise fimo denemeleri. Bebek arabası çalışmamı bir kutu süslemek için tasarladım. Yeni doğan bir kız çocuğuna yapacağım hediyenin kutusunu böyle bir objeyle süslemek istiyorum. Aslında bundan yola çıkarak üç boyutlu çalışarak bir minik biblo yapmayı da istiyorum. En altdaki madalyonlar artık fimolardan oluşturdum. Şekil vererek üzerine istampa yerine geçecek kabartmalı objelerden faydalanarak bastırdım, şekiller oluştu. En son bakır ve altın parmak yaldızı parmağımla gelişigüzel üzerine sürdüm. 110 derecede 30 dakika fırınlandım ve bu görüntüler çıktı ortaya. Bir takı yapımında değerlendirebilirim umarım. İyi ve sağlıklı çok güzel bir hafta olsun hepinize.

7 yorum:

one ben bir sey dedi ki...

Nazlışım,
çok cici olmuşlar bayıldım bende fimoya el atacağım bir gün ama sırada şimdilik punch ve keçe işlerim duruyor ...
Biz de salı günü tüm öğleden sonra sergideydik saat 4 ten 8 e kadar çok üzüldüm ratlaşamadık çalıştığını düşünerek tel de etmedim keşke etseymişim :(
inşallah başka sefere artık bir ayağımız adana değil mi :))))
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Fimo pusete bayildim, cok sirin bir dizayn olmus.
Serra

NuR dedi ki...

Sevgili Nazlım, bebek arabasına bittim, ellerine sağlık. Ne güzel bir hediye olacak. Seni teyzemi öptüm
Sevgiyle kal

Admin dedi ki...

SEVGILI NAZLIM MERHABA
UZUN ZAMANDIR ZIYARET EDEMEDIM, NE GUZEL SEYLER PAYLASMISIN, SAYFAN YINE GULLER ACIYOR CIVIL CIVIL.
KANEVICELER COK GUZELLER, ALTTAKI DESENLERDE OYLE.
FIMOLARIN AYRI GUZEL, FIMODAN TAKI FIKRIN COK GUZEL, BEN DE CAMURDAN YAPMAK ISTEDIM AMA AGIR OLDUGU ICIN VAZGECTIM, CAMURU COK INCELTTIGIMDE CATLAMA OLUYOR CUNKI.
CANIM BU GUZEL CALISMALARININ DEVAMINI DILERIM.
COK OPTUM, KOCAMAN SEVGILER VE SELAMLAR GONDERIYORUM SANA UZAKLARDAN...

Şirin dedi ki...

Nazlıcığım:
Merhaba... Ne zamandır pek girip bakamdım bloga... sanki vatan kurtaıyoruzda çok büyük işlerim var sanır millet.. havalardan mı nedr artık:)) benim derdim ne biliyor musun ? yayınladığın örnekle rçok güzel... Resmen iştahım kabarıyor kanaviçe yapmak çin amma velakin örenklern çözünürlükleri çok düşük olduundan tam olarak çıkartamıyorum... biraz daha büyük olsa örnekler.. hani üstüne yıkladığımzdaki boyutu diyorum. en azından arşivime atacağım canı arkadaşım... hayalimdebir gün bahçeli evimin bahçesinde elimde kanaviçem ipliklerim... ah ne güzel hayall.. güneş doğar içime... sağol böyles güzel hayller kurduttuğun için:))

Şirin dedi ki...

Eklemeden gitmeyeym. Tüm örenkler değil... çok gzüel detya verenleri kastemyorum... aman yanlış anlaşılmayayım:)) hani pek ufak görünenler var ya... sağlıcakla kal arkadaşım...

Adsız dedi ki...

If im in the situation of the owner of this blog. I dont know how to post this kind of topic. he has a nice idea.