1 Şubat 2008

Atkı











Bildiğiniz gibi yaptığım örgü atkım modele hakim olamadığım için kenarlarından artmıştı. Söktüm hepsini, üstelik uğraşamayacağım bununla diyerek sinirlendim. Birkaç farklı model denedim 4 parmak kadar ördüm, söktüm... Sökmek pek güzel, çabucak halloluyor:))) Sonra tığ işi yap sen en iyisi diyerek fikir değiştirdim ve daha önce nette gördüğüm bu modeli yaptım. Az kaldı bitmesine, yünün yettiği kadar öreceğim. Aslında bu model ince, has yün, krem rengi fazla bükümlü olmayan ipliklerle harika oluyor. Benim yün seçme şansım yoktu ve böyle bir sonuç çıktı ortaya. Herkesin bildiği örümcek model bu. İki sıra örümcek yaptıktan sonra, aralara 2 sıra fıstık yapılıyor. Oldukça kolay ama yine de sıra sonlarında dikkat etmek gerek, ya azalıyor, ya artıyor. Ben her sırayı sayarak yapıyorum. Çok içime sinmedi, çok bükümlü olduğu için kaynaşmadı model ama artık yapacak birşey yok, böyle kullanacağım. Hepinize iyi bir hafta sonu diliyorum.

8 yorum:

NuR dedi ki...

Canım, eşim beni sökerken görüp "aaaa niye söküyorsun"diyor, ben de "bu bitti, şimdi başka bişey örücem, yünden tasarruf ediyorum" diyorum. Yooo içine sinsin hoş olmuş, bu örümcek-fıstık karışımı deseni görmüştüm bir yerlerde, güzel durmuş. Güle güle kullan sıcacık, ellerine sağlık. Tonton teyzem, sen, herkesler iyisiniz dimi, öptüüüüm

Serra dedi ki...

ben de bir ise baslarken aynen senin gibi, bir o modeli denerim, icime sinmez, soker baska sey yaparim. Taa ki ya bu ipe oldu bu diyene kadar. Simdi bu dediklerim normal de ben bunu dantelde yapiyorum; alti ustu yani 60 numara dantel ipinde bu kadar ornek bulmaya zorlanan ben, orgu yapsam hicbir isi tamamlayamayacagim cunku bir turlu baslamak kismet olmuycak bana.
Gule gule kullan.

Admin dedi ki...

NAZLIM BEN BUNU DA COK BEGENDIM, NE GUZEL DURMUS, SEN YAPARSINDA KOTU OLURMU, IYI GUNLERDE KULLAN. BU ARADA DAHA ONCE ORDUGUNUN TARIFINI VERDIGINE COK SEVINMISTIM.
CANIM SANA VE SEVDIKLERINE COK GUZEL BIR HAFTASONU DILERIM, SEVGILERIMLE...

one ben bir sey dedi ki...

Nazlışım ,
Çok güzel olmuş bende örgü de sık sık sökerim taa ki içime sinene kadar hatta şu ara zavallı kırmızı yün çilem dili olsada artık yeter sökme beni dese bana:)
iyi günlerde kullan,
sevgilerimle
hava fena değil derken yine soğumaya başladı değilmi?

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Güzel olmuş canım. Ellerine sağlık. Yalnız hem bu kadar yapıp hem de içime sinmedi diye sökemiycem onu kusura kalmasın. Ay kıyamam emeğime.:))

Aşağıdaki modellere de bayıldım bu arada. Merserizeyle çok hoş oluyor aynı fikirdeyim.:)

ev perisi;) dedi ki...

Şu sıralar atkılar favorim zira atkının biri bitiyo biri başlıyo( kolay ya o bakımdan;9
Hoş bir alternatif oldu benim için...
muhabbetle...

Adsız dedi ki...

Bence bu atkı çok güzel olmuş,olabilir içime sinmediği zaman bende hiç acımama sökerim,uğraşırım ta ki içime sinene kadar.minik bir fikir versem,bu atkıyı koyu yeşillede çok yakışır.

Adsız dedi ki...

gerçekten de güzel çalışma olmuş. sitemde alıntılayacağım haberiniz olsun