24 Ocak 2008

Çantalar








Ustteki çanta kırkyama gibi gözüküyor, aplike yapılarak oluşturulmuş. Kırkyama bilenler için kolay olduğunu sanıyorum. İkinci fotoğraf hemen hemen herkesin denemiş olduğu kot pantolonun bacak kısımları kesilerek oluşturulan bir çanta. Üzerine ekleyeceğiniz objeler veya işlemelerle farklılaştırılabiliyor, ya da kontrast bir kumaş ile sap yapılması da görünüşü değiştirebiliyor.Altdaki fotoğrafda gördüğünüz çanta çok hoşuma gitti, keçe tarzı bir kumaştan dikilmiş, üzerine yapılan aplikeler çok yakışmış. Kendimi günebakan tarlasında hissettim.
Bazen buraya birşeyler eklemekte tıkanıyorum. Keşke günlüğü açarken konu olarak yemeği mi seçseydim diyorum kendi kendime.Yemek bloglarının da işi zor mutlaka ama hergün nasıl olsa mutfakta birşeyler pişiyor, paylaşılması daha kolay olurdu.Neyse zaten hepimiz biliyoruz ki amacımız elişi ile ilgili bildiklerimizi, yaptıklarımızı,örneklerimizi paylaşmak. Biz de elimizde oldukça, zaman buldukça yapıyoruz zaten bunu.Hepinize sevgiler.

7 yorum:

Berceste dedi ki...

Merhaba Nazlı,

Ben en çok senin el emeğin, göz nurun olan el-işlerini seviyorum. Bir önceki atkın gibi. Eline sağlık çok güzel görünüyor. Ben de aynı atkıyı arka yüzünde de artma kesme yaparak çok ince tiftiğe benzer bir yün ile örmüştüm, çok da güzel olmuştu.

Örnek bulma konusuna gelince, Türkiye'desin ve eşsiz kaynaklar olduğunu düşünüyorum. Bizim el işlerimizle ilgili hikayelere, tarihçesine değinmeyi düşündün mü? Ben kursta anlatmak üzere araştırınca bazı hikayeler buldum örneğin antep işi hakkında ;-) Hem bu şekilde pek çok hanımın bizim işlerimizi zevkle yapmasına vesile olabilirsin.

Diğer yandan senin buldukların her zaman güzel...

Sevgiler...
Dilek

Adsız dedi ki...

Harika bir çanta bu bayıldım doğrusu.Sevgiler

Admin dedi ki...

NAZLIM, BEN SIMDI BU GUZEL CANTALARI YAPMAZMIYIM HAZIR KIRKYAMA ALETLERINIDE DIZMISIM:))
CANIM COK GUZEL MODELLER.
TIKANIP KALDIGINA PEK IKNA OLAMADIM, BU KADAR GUZEL MODELLERI BIZLERLE PAYLASIYORSUN VE BEN KAC KERE HER ALANDA SENIN SAYFALARINDAN GELIP ARASTIRMA YAPIP FAYDALANDIM, AMA SEN YINEDE YEMEKLERI BIZLERLE PAYLASABILIRSIN, NEDEN OLMASIN BUYUK MERAKLA OKURUM TARIFLERINI CANIM BENIM, HELEDE ADANA YEMEKLERI MMMMM.
NAZLIM KIRKYAMADA BENI YUREKLENDIRDIGIN ICIN AYRICA TESKKURLER, YATAKORTUSUNU LALEYE BENZER AMA ASLINDA YAPRAK MODELI OLAN BIR ORNEKTEN CALISACAGIM TANINMIS BIR ORNEK, HATTA ALETLERIN RESMINDE MODEL GOZUKUYOR DIKKATLI BAKARSAN. AMACIM EVDE BIRIKMIS KUMASLARIM VARDI ONLARI DEGERLENDIRMEK ISTIYORUM, KIZIM BEGENMEZSE BEN KULLANIRIM ONA YENIDEN KUMAS ALI BASKA YAPARIM, KUMASLARI KESTIMDE HENUZ DIKMEYE BASLAMADIM,BU ARALAR SERAMIGE AGIRLIK VERMEK ISTIYORUM.
BU YORUM MEKTUP GIBI UZUN OLDU VALLA, EVIR CEVIR OKU:))
CANIM KOCAMANNN SEVGILER VE SELAMLAR GONDERIYORUM...

one ben bir sey dedi ki...

NAZLIŞIM,
ÇOK GÜZEL İŞLER PAYLAŞMIŞSIN BAYILDIM ,
BENDE KEÇE ALETLERİ ALDIM BAKALIM NE DİYECEKSİN ?
SEVGİLERİMLE ,
HAVA FENA DEĞİL DİMİ BİR KAÇ GÜNDÜR

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

En alttakini ve ortadakini bir de en üsttekini beğendim. Of ne olacak benim bu kararsızlığım.:) Bizim gelincik, yani kardeşimin eşisi yapacak bana kottan bir tane. Bekliyorum. Altı ay oldu keseli. işlemesi bitince kullanırım artık. Yaza biter sanırım.:) Atkı da pek hoş olmuş ellerine sağlık canısı.:)

Adsız dedi ki...

En alt resimdeki çantaya bayıldım, bana yazı hatırlattı...:))
Blogunuz böyle çok harika, ama arada bir yemek tarifi de verirseniz ilgiyle izleriz...

Serra dedi ki...

Sen eger daha mutlu olacaksan yemek de paylas. Benim icin hergun ugradigim bloglar, hobiyi gecti aliskanlik oldu. Ugramazsam, eksik bir gun saniyorum. Oyuzden be nne olursa olsun zevkle bakicam.