18 Mayıs 2007

Dantel Avize






İlk önce hepinize geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Hatırlayacağınız gibi daha önce sizlerle bir Dantel Avize örneği paylaşmış ve yapmak istediğimi söylemiştim. Malzemeleri temin etmek zaman aldı ve sonra o modeli başladım. Ancak oldukça büyük bir parça çıktı ve elimdeki tele uymadı. Bunun için tamamen doğaçlama olarak yukarıdaki modeli çalıştım. Sekiz parçadan oluşan danteli bitirdikten sonra birbirine diktim ve kolaladım. Telin alt ve üst kenarını yine aynı iplikle sardım ve danteli üzerine sabitledim. Elimde mevcut olan renkli küçük deniz kabukları ve düğmeler ile yaptığım aksesuarları da düğümleyerek eşit aralıklarla dantele yerleştirdim. Zor olmadı ama biraz uğraştırdı diyebilirim. Henüz yerine asılmadı. Yukarıda akşam çekilen fotoğrafları görüyorsunuz, dumanı üzerinde:))) Umarım beğenirsiniz. Bir işe başladığım zaman hiçbirşeyi birebir uygulamayı sevmiyorum,sonra da böyle süpriz görüntüler çıkıyor. Hepinize iyi bir tatil diliyorum. Sağlıkla kalın.

10 yorum:

Berceste dedi ki...

Ben gecikmeli olarak geçmiş olsun diyeyim, bir süre bakamamıştım günlüklere... Grip ne kadar zordur bilirim. Hollanda'da yaşayan kuzenim, bunların mikropları bile bir başka dedi durdu, zatüre başlangıcına 12'den vurdu. O yüzden aman dikkat!

Lamba çok şeker olmuş. Deniz kabukları falan renk katmış ne güzel. Ellerine, emeğine sağlık! Bir önceki yazıdaki pastel tonlarda olan kanaviçeye de bayıldım!

Şirin dedi ki...

Yeniden geçmiş olsun diyeyim... Geçti artık sanırım.... Baksana hiç de boş durmuyorsun... Böyle böyle nazar değiyor sana... İnanır mısın bilmem ama bi mavi boncuk da kendine iliştir derim Nazlıcığım...
Sağlıkla kal... ellerine sağlık, pek güzel olmuş avizen... Güzel ışıklar versin evine...

Sanem dedi ki...

Aynen Berceste gibi ben de oncleikle gecmis olsun demek istiyorum Nazli, umarim simdi iyisindir.

Lamba fikri de cok guzel, dantellere baktikca imreniyor ve neden bilmiyorum diye hayiflaniyorum. En alttaki kanavice Bercestenin de dedigi gibi cok hos ve sanki Turk el isi motifleirne ornek olur.

Admin dedi ki...

Nazli'cim merhaba
avize cok guzel olmus canim iyi gunlerde kullan.Bende senin gibi genelde modele tam olarak bagli kalamiyorum, nedense hep degisiyor bir taraflari:))
Canim guzel bir haftasonu dilerim, sevgilerimle...

NuR dedi ki...

Canım, çok şeker olmuş, ellerine sağlık, güle güle kullan, ben de yazlığa yaptımdı, biraz çabuk kirleniyor ama, seyretmek güzel olunca katlanılıyor. Nasıl oldun, iyileşmeni ve güzel bir hafta sonu diliyorum. Öptüm sizleri

Adsız dedi ki...

Nazlı eline sağlık kendinden bir şeyler katıp ortaya böyle güzel bir sonuç çıkarman daha güzel olmuş güle güle kullan canım,iyi haftalar dilerim...

one ben bir sey dedi ki...

Nazlışım ,
Çok güzel olmuş tam yazlığa göre değil mi ?Rüzgar sakıt esintili vallahi hoş özgün bir çalışma .
Sevgilerimle

Serra dedi ki...

Ben eminim ki tam yerini bulacak bir yere yapmissin Nazlicim. Eline saglik. Baktikca sana yazligindan serin, dinlendirici esintiler getirsin.

Adsız dedi ki...

sevgili nazlı harika olmuş eline sağlık uçlarından sarkanlar ayrı bir hava vermiş iyi haftalar svgiler

Adsız dedi ki...

Canım blogun çok samimi ve sıcak Blogunu Blogumda Sevdiğim Linklere eklemek isterim izin verirsen.
Sevgilerimle
Eda Suner