25 Ağustos 2006

Türk Elişininden Örnekler

Hepinizin bildiği gibi atalarımızdan bugüne aktarabildiğimiz çeşitli elişleri arasında iğne oyası oldukça iyi bilinen bir teknik. Yukarıda gördüğünüz Tablo bir Tokatlı hanımın elinden çıkmış farklı bir çalışma. Ben bu özgün çalışmadaki motifi Gelinciğe benzettim. İkinci fotoğrafdaki bürümcük üzerine işlenmiş bir iğne oyası ve bunu geçmişte büyüklerimiz iç giysi olarak değerlendirirlermiş. Günümüzde dış giysi olarak da kullanılabilir. İğne oyalarının kumaş üzerine yapılmasına acıyorum. Kumaşlar eskiyor ama oyalar eskimiyor, bu kadar emeğin atılmasına da hiç gönlüm razı olmuyor. Hepinize çok iyi bir hafta sonu diliyorum ve gelecek haftanın ayrı ayrı güzelliklerle dolu olarak geçmesini umut ediyorum sevgili arkadaşlar. Posted by Picasa

6 yorum:

Şirin dedi ki...

Yine güzellikleri paylaşarak haftaya nokta koymuşsun! Sana güzel bir haftasonu arkadaşım!

Serra dedi ki...

dediklerinde cok haklisin. Ben havlu kenarlarini da havluya dikiyorum, baska arkadaslarda gordum, direk havluya oyaliyorlar, havlular sabuk eskiyor, oysa ustundeki danteli degisik yere dikmek mumkun sonra. Ilk ornegin igne oyasi oldugunu anlamadim bile, cok guzel bir sey.

Adsız dedi ki...

NAZLIŞIM HARİKA SANIRIM İPEKTEN YAPILMIŞ İNANILMAZ ZARİF İĞNE OYASIDA ÖLE YUKARIDAKİ BENCEDE GELİNCİK NEFİS PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER İYİ BİR HAFTA SONU DİLİYORUM BİRAZ SICAK BURALAR HER ZAMANKİ GİBİ YAW ADANAYAMI GELSEM:)ÇOKK ÖPÜYORUM KURABİYEMİ

Tuhfe dedi ki...

Igne oyasi ile yapilmasi ayri bir maharet boyle degisik calismalar ise ayri bir maharet istiyor. Cok hos seyler ikisi de.

Sana da guzel bir hafta sonu gecirmeni diliyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Selam Nazlıcım,
Harika bir hafta diliyorum sana ve sevdiklerine.
Bunlar harika gözküyor canım.Bürümcük üzerine işlenmiş iğne oyası ile harika olmuş.Bizde de aynı bu giysiyi makinede örüp yakasını ve kol ağızlarına dantel işlerdiler.Şimdilerde bunu yapan kişiler bir elin parmağından az diyebilirimEskilere gittim birden.)
Emeklerine sağlık,paylaşımın içinde teşekkürler canım.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

gelinciğe benzettim bende çok hoşlar paylaşımın için teşekkürler sevgiler