1 Ağustos 2006

Duyarlı Olmalıyız





Akaryakıt konusunda canından bezmiş bir vatandaş olarak, yukarıda gördüğünüz yeni trend stickerleri paylaşmak istedim. Gerçi ne değişecek diyeceksiniz ama yine de duyarlı olmamız gerçekten çok önemli.

Kurşunsuz benzinin rafineri çıkışı 95 Yeni Kuruş, pompa satış fiyatı 3.09 YTL!.. Aradaki fark, insafsız vergilerden kaynaklanıyor!..
95 Yeni Kuruşa; 1.36 YTL ÖTV, 41 YKrş KDV, 1 YKrş EPDK Payı, 36 YKrş da bayi kárı ekleniyor. Böylece satış fiyatı 3.09 YTL oluyor.Yapılan zam tutarını, rafineri çıkış fiyatına oranladığımızda, gerçek zam yüzde 50’yi aşıyor. Hal böyle olunca benzine gelen zam yoğurt fiyatlarını bile etkiliyor. Peki maaşlar aynı oranda artıyormu? 2006 yılının ilk altı ayı için % 2.5. Varın siz kıyaslayın. İnsaf diyorum Dünya'nın en pahalı benzinini kullanan ülkeyiz. Ülkemizi yönetenler eminim bu birincilikle övünüyorlardır...

8 yorum:

Şirin dedi ki...

OOO Nazlıcığım;
Bakıyorum da "tam gaz" dönmüşsün:))

Ne kadar vatansever olduğumuzun göstergesi aslında bu konularda gösterdiğimiz duyarlılık... Vatandaş olarak ülkemizin parasının bu kadar dışarıya gitmesi, enerjide dışa bağımlılığımız ve buna "adam sende"cilik yapmamız bzileri bugünkü duruma getirdi... Her geçen gün hem bireysel olarak hem ülke bazında fakirleşiyoruz. Eskiden yalnızca enerji de dışarı bağımlıydık... Ne yazık ki tarımı da çökerttik...Artık tarım ürünlerini bile dışarıdan alır hale geldik... Eee satacak malın olmazsa naparsın... sürekli borçlanırsın... Gidiş iyi değil... Du bakaliii nolacak!

Rengarenk dantel dedi ki...

ben vaz geçtim almayacağım araba gfalan bisiklet neyime yetmii :))

Serra dedi ki...

Ayni benzine biz burada 1.3 YTl karsiligi veriyoruz diye millet ayaklaniyor resmen. Turkiye'de bir depo benzin 300 YTl ye geliyor artik. Resmen el insaf artik. Otobusler talebe yetmiyor, rezillik cekmektense herkes cebinden cikana acisa da ozel araba kullaniyor. Buyuk firmalar iyi ki, servis uygulamasi yapiyor, yoksa trafik hic hic cekilmez Istanbul'da. Kolay gelsin orada yasayanlara.

Adsız dedi ki...

nazlıcım çok haklısın her benzinciye gidişimde içimden neler söylüyorum bilsen. serra, artık servislerin çok büyük bir kısmı kalktı. aslında şikayet etmeye hakkımız yok, bunları bizler getirmedikmi ..mesela oy kullanmayarak.

Adsız dedi ki...

NAZLIŞIM GÜNAYDIN
BUNUNLA İLGİLİ BİR POLEMİĞİ BENDE PAZAR SAYFAMDA YAYINLAMIŞTIM ÇOOKKK HAKLISIN KURABİYEM.ÇOKKK ÖPÜYORUM.

Serpilce dedi ki...

Nazlı'cım,
Ne kadar haklısın Allah sonumuzu hayırlı etsin.
Öptüm canım.

Adsız dedi ki...

nazlıcım neden görünmüyor sizden anlamadım birçok arkadaşım görebiliyor. picassa danmı diye düşündüm ama sende de var. neyse ben daha sonra hepsini daha net bir çekimle yayınlıyacağım sizlere sanal sergi yapıcam . hoşca kal.

Hülya YILMAZ dedi ki...

benzine zam yaparak dolaylı olarak herşeye zam yapılmış oluyor. Son bir yıldaki benzin artışı ile maaş artışlarını bir karşılaştırsın bakalım sevgili hükümet üyelerimiz!!!