7 Temmuz 2006

Pırıltılı Çerçeve



Yukarıdaki çerçeveyi boyamak için almıştım. Zımparaladım, iki kat koyu yeşil ahşap boya ile boyadım. Kuruduktan sonra hepinizin eskiden beri kullandığı, klasik beyaz mumla, aynı yönde mumu bastırarak çerçeve yüzeyine sürdüm. Akabinde tabana kullandığım yeşili, sarı ile biraz açarak çerçeveyi tekrar boyadım. Kuruduktan sonra sert bir cisim ile (ben kemik tarak kullandım) üzerinden zımparalar gibi mumu kazıdım ve alttaki koyu renklerin (mumlu kısımların altı)çıkmasını sağladım.Daha sonra çerçevenin tüm yüzeyine transfer tutkalı sürerek evdeki karışık kum boncuklarını serptim. Kuruduktan sonra vernikledim ve köşesine silikonla çiçekleri yapıştırdım. Mumlama tekniği eskitme işinde oldukça hoş oluyor, ilk denememdi benim. Aslında hayal gücüne bağlı olarak daha iyi şeyler çıkarılabilir ortaya.Hepinize mutlu, sağlıklı bir hafta sonu diliyorum.

Posted by Picasa

5 yorum:

nisan dedi ki...

Mumlama tekniğini bilmiyordum, bilgilerime bir yenisi daha katıldı teşekkürler...İyi hafta sonları...

Serra dedi ki...

Ben serpem boncuklari sevdim. Ilk deneme icin ben guzel oldugunu dusunuyorum. Simdi teknikten eminsin, bir dahakine degisik fikirler de kullanirsin. gule gule kullan.

Adsız dedi ki...

slm canım ellerine sağlık harika olmuş. sergi güzel gidiyor. çok beğeniliyor. teşekkürler iyi günler.

Şirin dedi ki...

Nazlıcığım;
Blogunun birinci yaşını kutlarım... Elimde olmayan nedenler yüzünden birkaç gün nete giremedim... Geç oldu... Artık affına sığınıyorum... Ben seni tanımaktan çok ama çok mutluyum... Hani "sanal" der geçeriz... Ben bu "sanal dünya" da hiç de sanal olmayan "gerçek arkadaşlar" buldum... bunların başında da sen geliyorsun! İyi ki varsın, iyi ki "nazlıca" var!
ikibin6

Adsız dedi ki...

Nazlışım harika olmuş çok ta zevkli bir iş çıkmış ortaya bayıldım.Mumla yapılan bu tekniği bilmiyordum teşekkürler ne güzel bir paylaşımda bulunmuşsun kurabiyem:)
Çokkk öpüyorum:)))