29 Haziran 2006

Kağıt Kırkyama

Plastik yoğurt kaplarından birine acıdım çöpe gitmesin diye, birazcık uğraştım. Hedefim düğme kutusu yapmaktı. Bizde eskiyen elbiselerin düğmeleri (bu arada söylemek istiyorum, hiçbir elbiseyi eskitemedim ben:)) bir kutuda saklanır ve ihtiyaç doğduğunda kutuda uygun bulunursa oradan dikilir.Kumaşdan kırkyama olurda kağıtdan olmazmı düşüncesiyle, eski dergi sayfalarından bütünlük sağlayacak renkleri seçerek çıkardım. Kağıtları düzensiz bir şekilde elimle parçaladım ve bolca duvar kağıdı tutkalı sürerek, gelişigüzel yapıştırdım.Hava kabarcığı kalmamasına, ek yerlerinin düzgün olmasına dikkat ettim. Açık havada kuruttuktan sonra pilot kalemle ekyerlerini zigzag çizerek belirginleştirdim.Bazı motiflerin üzerine eflatun pul ve ağız kısmına 2 sıra ince kordon yapıştırdım. Daha önce bu yöntemli bir hanım Derya Baykal'ın programında anlatmıştı. Yoğurt kabının içini ve alt kısmını da aynı yöntemle kapattım. Sadece vernik işi kaldı, sprey vernikle tamamlayacağım. Aslında fotoğraflarken her açıda farklı desen ve kompozisyon çıktı, çok fotoğraf olmasın diye sadece ikisini koydum bloğa.Ne dersiniz işe yaramışmı arkadaşlar.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

NAZLIŞIM SUPER OLMUŞ NE YARATICILIK VE NE RENKLİ BİR KOMPOZİSYON.ÖN TARAFTAKİ KİLİM DESENİNİN ÜZERİNDE SANKİ PULLAR VAR GİBİ DOĞRUMU BAYILDIM.İŞTE DEĞERLENDİME RUHU BEN BUNA DERİM .ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLERİMLE ÖPÜYORUM KURABİYEMİ:)))

Adsız dedi ki...

Hoş geldin! Ben de tatile gitmediğimden olsa gerek gezinip duruyorum bloglararası... Bu yoğurt kabına uyguladığın kağıt yapıştırmayı ben de Derya'da gördüm. Bir öğretmen yapmıştı... Senin kabında çok hoş görünüyor... Ben de senden esinlendim... Saksı yapılabilir diye düşünüyorum! Ne dersin?
Kolay gelsin!
esintiler

NAZLICA dedi ki...

Akidem, teşekkürler sabah sabah şımaracağım ama dikkat et:))Evet pullar yapıştırdım bazı yerlerine, doğaçlama. Beğendiğine sevindim.Çok öptüm canım.

Sevgili esintiler; Yorumu mail kutumdan kopyaladım, çareler tükenmiyor:))Kırkyama saksını bekliyorum, çok güzel olacağına eminim.Sevgilerimi gönderiyorum.

one ben bir sey dedi ki...

İYİ BİR HAFTA SONU DİLİYORUM KURABİYEME:))))

Adsız dedi ki...

nazlı slm canım harika bir uygulama .eline sağlık çok güzel görünüyor. canım bende sergimi açtım sayfamda ilanım vargtörüşmek üzere hoşca kal

Serpilce dedi ki...

Sevgili Nazlı,
Harikasın ellerine sağlık ne kadar da güzel düşünmüşsün yoğurt kabı demesen sanki bana seramik bir kap gibi geldi.
Bu arada da güzel bir pazar günü geçirmeni dilerim.
Öptüm.

akçahan dedi ki...

Çok hoş olmuş! Ellerine sağlık Nazlıcığım.

Kütahya'dan biraz önce döndük. Çini çarşısını görüntüledim. Yarın paylaşırım inşallah. Çarşıyı görüntüleme konusundaki dileğinden dolayı ilk sana haber vereyim istedim ve çarşıda seni andık.

Sevgiler.

nagice dedi ki...

canım süper olmuş ellerine sağlık.geçendede derya gibide şişeleri kapladılar böyle..şallardan ara bulsam yapıcam bende böyle şeyler..

Adsız dedi ki...

iyi bir hafta diliyorum nazlışıma