9 Şubat 2006

Yekta

Kategori: Nakış Bir zamanlar her gördüğüm örneği yapmak gibi isteğim vardı. Yukarıda gördüğünüz yastık o zamanların eseri. Karnıyarık yastık diyorlardı. Tek kişilik, kaneviçe ve ara danteli uygulayarak yaptım. Dantel yastığın üst yüzüne konuluyor.Kullandın mı diye sorarsanız maalesef hayır diyeceğim. Zamanla dünya görüşüm, zevklerim, tarzım çok farklı yerlere geldi ve bu tür bir yastığı kullanmam mümkün olmadı, bu nedenle tekbaşına kaldı sandıkta.Adı da böylece tek ve yalnız, eşsiz, benzersiz anlamına gelen YEKTA oldu. Paylaşmak istedim.

14 yorum:

Hülya YILMAZ dedi ki...

Annem de benim çeyizime bir sürü kaneviçe ve danteller yapmıştı. O zaman aman bunlar da ne, ben bunları kullanmam diye naz yapmıştım. Ne kadar değerli olduklarını son yıllarda anladım.
Bu kanaviçe de çok güzel, en çok aşağıdaki "peren" e bayıldım.

Serra dedi ki...

Nazli, cok begenerek yapiyoruz, sonra kullanmaya gelince ya bu evime uymuyor, ya bunun utulemesi kullanmasi zor diyerek gene sandik bekletiyoruz. Ne cok emek harcamissin bu takima, hem cift sira kanavice hem dantel ki ikisi de birbirine cok uymus. Ben de senin gibiyim biraz galiba. Su anki evimde zaten kullanmiyorum, hep ilerde kullanirim diye sakliyorum ama evim oldugunda da kullanacagimdan emin olmadigim o kadar cok sey var ki. O kadar ugrasmanin hatirina kullan derim. Yoksa sahibi kullanmazsa kim kullanacak? :))

Serpilce dedi ki...

Sevgili Nazlı,
Ellerine sağlık çok güzel olmuş,çok da emek vermişsin ama kullanmıyorum diyorsun.
Bence ozaman benim yaptığım gibi yatak örtüsü yaparak değerlendirebilirsin.
Sevgiyle kal.

manolya dedi ki...

Çok güzel yaaaa. Birtürlü karar veremedim, çok emek vermissin nasil kiyip kullanacaksin mi demeli yoksa çok ugrasmissin, kullan da keyfini çikar mi? Ellerine saglik.
Sevgiler

NuR dedi ki...

Nazlıcım, kaneviçe rustik bir işleme ama bir okadarda klasik, modası geçmez de biz desenli, ütüsü kolay nevresimlere alıştık, mertlik bozuldu anlıyacağın. Kullanmasan da onlar altın değerindeler. Dursunlar hepsi bir arada, ben birara onları çalacağım:)))
Ellerine, gözlerine, zevkine sağlık.Öptüm, sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Nazli ellerine saglik.Cok güzel bir is yapmissin.Dursun bir kenarda böyle isler herzaman yapilmiyor.Ona baktikca kimbilir sana neler hatirlatir..

akçahan dedi ki...

Nazlıcım, arkadaşlara katılıyorum.Kanaviçe klasiktir modası geçmez, ama bizim rahata alıştığımız doğru. Şimdi pikelerde falan kullanılıyor. Ben de paylaşacağım sizlerle birara kanaviçeli bir pike. Ellerine sağlık canım.....

nagice dedi ki...

çok güzel.hepimizde var böyle nadideler.gün olur belkide başka şekilde değerlendirrisin.ellerine sağlık..

Tuhfe dedi ki...

Degisik olmus ellerine saglik. Benim yok oyle guzel seylerden. Kizima da yapmayacagim, biliyorum kullanmayacak. Sadece danteller ise yariyor, bence de yazik oluyor emege. Fakat bunun yaninda acaba kulturumuzu yasatsak mi, muzelerde mi kalsa yoksa! diye de dusunuyorum bazen!

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Nazlış ellerinize sağlık çok güzel olmuş bizler biraz tembel nesil yetiştik bu tür şeyleri hiç yapmadık ben kendi namıma konuşuyorum ama çoğumuz da böyle ,El emeği göz nuru şeyler yapmak yerine kolaylıklar bu işleri öğrenmemizi engelledi diye düşünüyorum.Ortadaki kısmıda siz mi yaptınız yoksa o kısım hazır mı?kabartma gibi olan yer:)))sevgilerimle:)))

Adsız dedi ki...

Nazlış adım Candan aşkolsun bir zahmet:))))iyi pazarlar:)))

NAZLICA dedi ki...

Hülyacığım;Danteller daha fazla kullanılabiliyor ama kaneviçeler çoğunlukla atıl kalıyor. Çok emekli olduğu için de insan üzülüyor, birşekilde değerlendirmek için kafa yoruyorum sürekli. Teşekkürler ziyaretin için.

Serracığım çok haklısın,sahibi kullanmazsa kim kullanacak. Umarım bir yolunu bulurum, farklı şekillerde değerlendirmenin.

Serpil bloğundaki kaneviçe değerlendirmeni çok beğendim, bunlar bana fikir veriyor tabi.Teşekkürler.

Manolya, kullanda keyfini çıkar de istersen:)) Teşekkürler yorumun için.

Nur; Aslında günümüz insanının detaylı işlerle uğraşacak zamanı yok, ondan kaynaklanıyor.Çalmana ne gerek sen iste yeterki canım arkadaşım.

Rahime gerçekten bunlara baktığımda çok şeyler gözümün önüne geliyor.Herşeyi birarada öğrenmek yapmak gibi bir isteğim vardı. Resmen açtım elişine.

Akçahan; Gün olur devran döner diye bekliyorum canım.Farklı kullanımları olabilir tabi.

Nagihan ben de bunu umud ediyorum canım.Teşekkürler.

Ah Tufeciğim ahhh, bu güzel yorumlarından mahrummu kalacağım ben şimdi. Aslında çok haklısın bir millet kültürü, gelenekleri,hasletleri ile var olur.Herşeyimizi yaşatmalıyız, en azından yeni kuşaklara öğretmeli ve özendirmeliyiz.

Candancığım; Ortasındaki dantel ara denteli. İşleyip piko ile geçirdim. Bloğuna yorum bıraktım, adın sehven Canan çıkmış canım, düzelttim. (Sehven'i artık sözlükten bulacaksın:))) )

Adsız dedi ki...

Ellerinize saglik cok guzel islemissiniz. Kanavice bir nostalji oldu artik biz hazir severlere. Ilmik ilmik islerdi annelerimiz nenelerimiz hic bikmadan usanmadan. Ama bizler simdiler de goz ucuyla bakip "aman deger mi bu kadar emege, goz nuruna, hazir seyler daha guzel" deyip sirtimizi donuyoruz bu guzelim kulturumuze.. Tekrar ellerinize saglik...