1 Şubat 2006

Leman

Kategori: Nakış Yukarıda gördüğünüz mekik oyaları benim iğne oyasından sonra en çok sevdiğim oyalar. Eskiden birçok kişinin yapabildiği mekik işi günümüzde zahmetli olduğu için sanırım tercih edilmiyor. Bu oyalar yıllarca eskimeden kullanılabiliyor. Aslında sadece yemeni ve örtülerde değil, oda takımları,peçeteler, masa ve sehpa örtülerinin kenarlarına da uygulanabilir ve farklı, estetik bir görüntü elde edilebilir. Annem nakış işlemeli bir şömentabl kenarına yapmıştı ve çok hoş durdu.Yukarıdaki yemeniler yakınım olan Leman'ın olduğundan ayrı bir isim vermedim ve bunun için de parlama, parıltı anlamına gelen Leman adını yakıştırdım. Böyle zarif ve hoş oyalara başka hangi ad yakışabilirki arkadaşlar.

7 yorum:

NuR dedi ki...

Nazlıcım, mekik oyası da biraz unutulan işlerden, pek yapılmıyor. Annecim çok güzel yapar, işlerken şık şık diye mekikten ses çıkar, ben çocukken o sese bayılırdım. Rahmetli babacım da " hanım şıksın şıksın" diye takılırdı. Anılaaarr..
Sevgiyle kal, öptüm:)))

Serra dedi ki...

Ben nasil yapildigini bile gormedim ama ben de de var boyle guzel oyalar( gerci ben mekik oyasimi bile tanimiyorum ya, ayip ayip bana).:)) Su isi yokolmadan ogrensek aslinda da bunun kitabi da yoktur herhalde di mi Nazli?
Tulbentleriyle de cok guzel uymus . Yapan ellere saglik.

sebboy dedi ki...

Benim de büyük halam yapardı rahmetli.Onun elleri olan benimde çok şık oda takımlarım var.Hatta bir ara onları birleştirip masa örtüsü mü yapsam diye bile düşündüm. Ben çocukken öğrenmeyi çok istedim ama bir türlü olmadı. ama denemek isterim bir mekiki alıp.

akçahan dedi ki...

Çok güzeller Nazlıca. Benim de Annem yapardı ben de çok hoşuma giderek izlerdim büyüyünce yapmak üzere. Büyüdük ama henüz yapmadık. Teşekkürler paylaşım için. Sevgiler.

Serpilce dedi ki...

Çok güzeller.
Ebruli olanlarda bi ayrı güzel olmuş.
Leman hanımın ellerine sağlık.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Nazlıcım rüya gibi oyalar .Bunlar antika olacak değerde bence iyi korumalılar.Alt pembe favorim .Sevgilerimle:))))

Adsız dedi ki...

sevgılı Nazlı gercekten cok guzel oyalardı .mekık oyası ıle fılos ıpten oda takımı bıle ordurmustum.Leman hanım ıyı gunlerde kullansın sevgıler