16 Ocak 2006

Hüsnügüzel

Kategori: Nakış Bayram tatilinin bir hafta olması nedeniyle memleketimize gittik. Akrabalarla, dostlarla birlikte, bol tatlı ve su böreği yiyerek geçti. Tatlılara dayanamadım çünkü hep evde yapılan baklava türü tatlılardı.Geleneklerimize göre Bayram tatlıları ve yemekleri önceden hazırlanır ve bayramda yemek telaşı olmaz. Yeni yayın dönemine bir kaneviçe ile başlamak istedim:) Dayımın kızı Pembe (biz ona PEMPE diye sesleniyoruz) küçük evlendiği için şimdi torun sahibi, bu kaneviçeyi çeyizine yapmıştı. Evinde görünce hemen çektim fotoğrafını. İlk yapıldığı gibi duruyor renkler, hiç bozulmamış. Karyola takımı olarak yapmıştı.Nostalji olsun, kaneviçe seven arkadaşlar faydalansın diye paylaşmak, hem de Pempeciğimin ne kadar marifetli biri olduğunu burdan söylemek istedim. Motifin duruşu renkleri nedeniyle, Sarı çiçekli, güzel yapraklı süsbitkisi anlamına gelen Hüsnügüzel adını yakıştırdım.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok güzel olmuş. Pembe hanımın ellerine sağlık.
Sevgiler,

Serra dedi ki...

renkler harika, durus super. Canli canli, bayildim Nazli. Bu arada hosgeldin, gozumuz yollarda kaldi.

NuR dedi ki...

Nazlıcım, Pembenin eline, gözüne sağlık, fevkalade güzel. Örnek de, renkler de harika, ne diyeyim...
Bayram tatlıları yarasın, ama kilo olmasın:)))
Tekrar hoş geldin, Öptüümm

Adsız dedi ki...

merhaba sevgılı Nazlı hosgeldın.Pembe nın elıne saglık cok guzel bır ornek bende baska rengını eklemıstım.cok sevdıgım bır desen sevgıler

akçahan dedi ki...

Nazlı Istanbula geleli henüz birkaç saat oldu.Gözlerimden uyku akıyor. Pembenin kanaviçesi çok hoş.Ablamın da vardı ve ismi makaslı idi.Hüsnügüzel daha hoş bir isim. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Allahım allahım bune güzel bir hüsnü güzel böyle bayıldım Pempeciğime sevgilerimle tablo gibi yapmış canlı gibi:))))Bu arada yeni yayın döneminiz hayırlı olsun:)))))İlk ve tek kanaviçe işim kuşumdur.Blogtan bakabilirsiniz bakalım yapabilmişmiyim:)))october arşivi ilk günler sanırım .Öptüm:))))

Serpilce dedi ki...

Sevgili Nazlı,
öncelikle hoşgeldin.
Pembe'nin ellerine sağlık.renkler ve desen harika.
Sevgiler.

Tuhfe dedi ki...

Hosgeldin sevgili Nazli. Pembe hanimin ellerine saglik, gozumuz gonlumuz acildi. Cok guzel bir acilis olmus gercekten.