5 Ocak 2006

Ervin

Kategori: Örgü

Uzun zamandır denemekte olduğum Afgan işini nihayet becerdim.Aslında çok zor değil ama örmesi rahat değil, bir tığın üzerine sığdırıyorsunuz bütün ilmekleri. Ev motiflerini de işlerken oluşturdum, yaprak ve duman motiflerini de iğne ile işledim. Bu ceketi apt.hizmetlisinin çocuğu için yaptım ve ona bayram hediyesi olarak vereceğim. Umarım gerisi gelir, daha çok üretirim. Zaman yetmiyor aslında. Yeni yıl nedeniyle hesapların kapatılması ve 2006 projeksiyonları canımı çıkardı, üstüne üstlük vergi iadesi yazılması falan artık gözlerimde yıldızlar parıldamaya başladı. Birkaç gündür bu nedenle blogları da gezemiyorum. Ceketin ismi Tecrübe, sınama ve deneme anlamına gelen ERVİN oldu, çünkü bu benim Afgan işinde ilk denememdi. Umarım beğenirsiniz.

7 yorum:

Serra dedi ki...

Guzel bir ceket olmus, hem de bayram hediyesi olarak hos fikir. Eline saglik. Artik gelir devami, ilkini yapmissin ya.

NuR dedi ki...

Nazlım, ne güzel bir hediye...
Ellerine sağlık. Afgan işini normal tığla mı yaptın? Bana uzun yıllar önce yardıma gelen, Giresun'lu bir hanım, köyünden getirmişti. Örgü şişi uzunluğunda, ama ucu tığ gibi. Adı da mıdıklı şiş .... Çok komik dimi:)))
Öptüm, sevgiyle kal, işlerini kolaylamısındır inşaallah.

akçahan dedi ki...

Pırlanta kalpli Nazlıcım, bu kadar işin arasında hediye örmek, Seni yürekten kutluyorum. İşlerinde kolaylıklar ve iyi bayramlar diliyorum........Sevgilerimle, hoşçakal. (Bayramın 3. günü sabahına kadar Maraşta olacağım yani biraz yaklaşacağız.Seni anacağımdan emin olabilirsin canım.)

NAZLICA dedi ki...

Serra teşekkürler, boş zaman bulabilirsem yapacağım, hediye yapmayı seviyorum.
Nur tam da senin tarif ettiğin bir tığ, boyu uzun ve ucu tığ gibi. Yüncülerde satılıyor.Adını da senden öğrendim, dağarcığa bir kelime daha attık dimi:)İşler kolaylandı sayılır teşekkürler canım.
Akçahan; İnan gözlerim yaşardı ne güzel bir yakıştırma bu. Gerçekten olmayanları, özellikle çocukları sevindirmek beni çok mutlu eder. Sana da iyi bayramlar canım. İyi yolculuklar diliyorum, keşke vakit bulup görüşebilseydik. Ben de Cumartesi Bayram nedeniyle yola çıkıyorum. Kış umarım zorlamaz bizi.Çok öptüm canım, iyi yolculuklar.

ev perisi;) dedi ki...

Çok cici...
yok yok ben bu sefer kesinlikle bi tane daha doğurucam...
bu cicileri görüp heveslenmemek elde değil...

Adsız dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Acaba nasıl yaptığınızı kısaca tarif edebilir misiniz?

Adsız dedi ki...

Nazlı çok güzel olmuuuş.Bu evi örerken yaptın değilmi yani üstüne işleme değil.İşlerken yaptım demişsinde doğrumu anladım acaba dedim..Bu teknik Afgan dediğin yabancı elişi bloglarında Tunus işi diye geçen teknik sanıyorum..Bende 3,5 numara tığucçlu şişinden aldım ama denemedim hala.İlk denemen böyleyse bundan sonrakilerini ben düşünemiyorum arkadaşım.Ellerine sağlık..