21 Aralık 2005

Piraye

Kategori: Nakış Kaneviçenin değişik bir tekniği ile yaptığım çarşaf bu. Normalde çapraz şekli ile işlenendiği halde bunu çapraz üstüne 2 kez daha farklı açılardan işleyerek tamamladım.Aslında nasıl anlatacağımı da bilemedim.Pembe dolgu yerleri kar işareti gibi,ilk önce yukardan aşağı artı,sonra soldan sağa artı ve bu artıların üzerine tekrar çapraz işareti yapılarak tamamlanıyor. Ben bile anlamadım ya, neyse Canset anlar değilmi arkadaşlar:) Kenar süsü gibi durduğundan süs anlamına gelen Piraye koydum adını, yakışmışmı?

9 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgılı Nazlı kalpten kalbe yol gıdermıs.dün biseyler ararken annemın ceyızınden kalma bır bohca gectı elıme cıft ıgne kanavce teknıgı ıle ıslenmıs.bende onu eklıyecektım ama dun hava bozuk oldugu ıcın resmını cekemedım. senın bu ysptıgın ısleme bızde cıft ıgne kanavce derız.cok guzel ve emeklı bır ıs ellerıne saglık cok guzel ıslemıssın.ıyı gunlerde kullan.sevgıler..

NuR dedi ki...

Sevgili Münevver, benden önce yazmış ve işin adını söylemiş, Canım arkadaşım, ben de çift iğne kaneviçe diye biliyorum bu işi. Ellerine, gözlerine sağlık. Candancım, bu işin tekniğini bir güzel anlatır artık...
Öpüyorum, sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Merhaba kaneviçe modeliniz harika olmuş ellerinize sağlık,Benimde eski kaneviçe örneklerim vardı değerlendirmek adına onları pikocuya götürdüm pike takımı yaptırdım hem kanviçelerimi değerlendirmiş oldum hemde yeni bir pike takımım oldu eskileri değerlendirmek gerçekten iyi oluyor.Sevgiler

NAZLICA dedi ki...

Münevver; Bin yaşa emi, sen söyleyince aklıma geldi tekniği, teşekkürler canım. Senin örneğini de bekliyorum merakla.
Nur teşekkürler, Canset'den ses seda yok, benim bloğa uğramıyor galiba:)))) Böylece engin tecrübelerinden de yararlanamıyoruz malesef.
Seruhan; Çok iyi fikir, şık pike olabilir bu. Sen de iyi günlerde kullan pikelerini.

Hepinizi öptüm....

nagice dedi ki...

çok değişik ellerine sağlık..

Serpilce dedi ki...

Sevgili Nazlı,
Ellerine sağlık çok güzel olmuş.iyi günlerde kullan.
Bende de aynı örnek aynı renk'den namaz örtüsü var. benimki de tülbent üzerine fındık kukayla işlenmiş daha küçük duruyor.
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

EEEE Nazlıcım ben gelip baktım ve bir sunum hazırlamak için kıbrıs semalarında uçuyordum Bu arada sizide benim blogçuğumda göremedim.Şimdiiii bu örnek görüldüğü üzere çiçek ama papatyamı ay çiçeğimi bilemedim:)))O kırmızı yollar yapılırken çiçeklerin yaprakları ace ile yıkanmış yanlışlıkla onun için beyaz kalmışlar :) Yapanı kutluyorum .Kendisini yormadan sarı olacak yaprakları kestirmeden beyazlatmış o zaman ne öğreniyoruz bu çiçek aslında papatya değil ay çiçeği yaaa şaşırdınız değilmi.İŞte böylede problem çözücüyümdür.Hoşçakalın:))))Piraye güzel isim biraz piyaleyi çağrıştırıyor ama olsun:)Minik prenses CANSET:)))

NAZLICA dedi ki...

Nagihan teşekkürler,
Serpil, fındık kuka ile bezeme gibi olur, sen de iyi günlerde kullan.
Candan valla pes doğrusu, bıraktığın yorumdan hiçbir şey anlamış değilim, nasıl başarıyorsun bunu bilemedim:)))Sağol yorumun için minik prenses. Kıbrısa hafta sonu tatiline mi gidiyorsun, beni de al beni deeeee

Adsız dedi ki...

Eee işte bu tecrübe Nazlıcım :))))Engin yorum istediniz siz ve sennurummm işte size yorum hiç sizi kırarmıyım :)))Aşkolsun:)))Sobelendiniz bu arada:)))Kıbrısa hadi:)))