5 Aralık 2005

[DANTEL] Erten

Kategori: Dantel Pek çok kişinin bildiği ve mutlaka yaptığı bir işte tekniğini kullandığı, meşhur örümcekli dantelimi paylaşmak istedim. Köşeden başlayarak oluşturulan bu örtüyü naylon iplikle yapmıştı annem. Şimdi hatırladığım sadece bana değil, birçok kişiye ördüğü ve özellikle sabahları çok erken işlerini bitirip bu danteli örmeğe başladığı. Bana Sabah güneşin doğduğu zamanı ve gün'ü hatırlattığı için adı Erten koymak geldi içimden. İsim yakıştırma işi konusunda hepinizden zaman zaman güzel yorumlar geliyor. Hepinize çok teşekkürler. Ruh durumumla, modelin beni nerelere götürdüğü ile ilgili oluyor bazen. Bugün böyle hissettim.

7 yorum:

NuR dedi ki...

Bak Nazlıcım hiç çekinmeden yazıyorum:)
Anneciğinin ellerinden öpüyorum.
Ellerine sağlık, Örümcek, dantel işinin çok eski bir örneği. Çok hoş olmuş. İsim işinde çok iyisin.
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Bu tekniği pek çok örnekte görüyoruz dediğin gibi Nazlı,kibar duruyor herhalde ondan sık kullanılan bir örnek .Güle güle kullan inşallah eline sağlık...

Adsız dedi ki...

Bu örneği çok severim ben Nazlıcım.Evet bilindik bir örnek ama çok yerde de hala kullanılır.Kazak şal vs. süslemelerde hala vardır.İyi günlerde kullan...

Adsız dedi ki...

aaaaaa bir dünya yorum yazdım neden çıkmadı yaaaa..
Ellerine sağlık, iyi günlerde kullan Nazlıcım..

Adsız dedi ki...

Annenin ellerine sağlık. Ben dantelin her halini çok severim.
Sevgiler,

Serra dedi ki...

Orumcegin serdigin yerde varla yok arasi durusu benim hosuma gidiyor, Oya gibi sanki, nazli bir durusu oldugunu dusunurum ben. Annenin eline saglik Nazli'cim.
Dedigin gibi gullu dantel uzmani olucam, ben anneme diyordum da inanmiyor, ben de bir sulalenin tum kzilarina oglullarina yetecek kadar herseyden farkli ornek var diye , ama sadece dantelde.

Adsız dedi ki...

Annenizin ellerine sağlık .Bu tür dantelden yapılma bir şal aldım yakında yayınlayacağım.umarım seversiniz bu arada yokluğumdan dolayı sırada olan pazar sayfalarını yayınlıyorum sonra sizin sözünü ettiğiniz dokumalar geliyor.Sevgiler:))))