7 Kasım 2005

Gaye

Kategori: Örgü



Sevgili Nagihan'ın yaptığı çorabı çok beğenmiştim. Beş mille çorap örmenin ne kadar zor olduğunu bildiğim için, ilk tarifine göre yapmaya çalıştım ama bir şeye benzememişti. Sonra tekrar şema ile anlattığı için tekrar denedim.İşlediğim yün ve mil farklı olduğundan sayılarla oynadım.Mantık aynı tabi. Bileğinize göre başlıyorsunuz çorabı ve topuğa kadar geldiğinizde iki yandanda bilek sayısının yarısı kadar (ben 52 başladım 26 göz iki yandan eşit miktarda, yani 13-13 olarak) kestim.Burun hizasına kadar işledikten sonra tekrar iki taraftan her sırada 26 gözün yarısı kadar( 13 göz) kestim ve çorabın altı için tekrar yine aynı şekilde, her iki yandan eşit olmak üzere 13 göz artırdım. Topuğa kadar düz işledim ve topukta her iki yandan 13 göz eksiltip, tekrar artırdım.Elimdeki ipliği değerlendirdiğim için yetmedi ve topukları ayrı renkte çalışmak zorunda kaldım. Biraz renklendirmek amacı ile renkli ipliklerden küçücük bir nakış yaptım.Belki Nagihan'ın yaptığı gibi olmadı ama ben çok sevindim başardığım için. Ona buradan yeni bir şey öğrettiği için tekrar teşekkür ediyorum.Neden adı Gaye oldu biliyormusunuz? Gaye'nin sözlük anlamı:1. Maksat, meram. 2. Netice, son, hedef. Maksadım bu çorabı örebilmekti ve hedefime ulaştım.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık ..benim becerebileceğim bir şey değil..

NuR dedi ki...

Sevgili Nazlı,
Hedeflerine hep ulaş inşaallah. Çok güzel olmoş, bende başlıyacağım,önce yün almam lazım.
Eline sağlık.
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik cok güzel olmus.Insani imrendiriyorsun.Bende mi bir tane baslasam acaba...

Adsız dedi ki...

Yukardaki mesaj benim ismimi yazmayi unuttum

nagice dedi ki...

canım güle güle kullan.
esas ben hedefime ulaşmış oldum.sayfamda yayınlayıp arkadaşların yapması beni çok sevindiriyor.çünkü ben bu amaçla yola çıktım.paylaşıp fikir verebilmek bir şeyler öğretebilmek.
ayrıca bunun içinde çok teşekkür ederim.

Elifce dedi ki...

Harikasın çok güzel olmuş.Sevgili nazlı sizlerle bir fikrimi paylaşmak istiyorum. bloglar arası günmü yapsak nedersiniz aslında bütün blogcular toplansak ve bir yerde bir blogda ya da form da konuşsak iyi olur.Mesela bir gün seçip o gün birine ait olacak ve herkes o kişinin bloğunda toplanacak.Nasıl bir fikir sence hem kaynaşmış oluruz ve bu bizler içinde iyi olur.Düşüncelerinizi bekliyorum canım başarılar..

Serra dedi ki...

nakis bile yapmissin, daha ne olsun? gule gule giy.

ruchan dedi ki...

Çok güzel olmuş , topuğun başka renk olması ve işlediğiniz nakışta çok yakışmış. Ellerinize sağlık,güle güle kullanın.
Sevgilerimle:)

Adsız dedi ki...

Gayet güzel olmuş Nazlıcım,eline sağlık...

NAZLICA dedi ki...

Tüm yorum bırakan arkadaşlarıma destekleri için teşekkür ediyorum.
Nagihan motivasyonun süper,sen orijinal işler çıkardıkça takip edeceğim canım.

Adsız dedi ki...

Nazlı çok güzel görünüyor iyi günlerde giymen dileğiyle.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

eline saglik Nazli ne güzel örmüssün.iyi günlerde giy.sevgiler..