25 Temmuz 2005

ÜRETMENİN MUTLULUĞU



İyi bir hafta olması dileğiyle başlamak istiyorum.Benim için çok anlamlı bir gün oldu bugün. Sevgili Saadet'in http://www.fiyonk.net/blog/başarı dileklerini göndererek bana destek olması çok mutlu etti.Bazen farkı yaratan söylediğiniz şey değil; onu söyleyiş tarzınızdır. Buradan bir kez daha teşekkür ediyorum kendisine.
Bildiğiniz gibi bu yıl çok moda olan boncuk işlemeli bir çantayı paylaşmak istedim sizlerle. Piyasadakilerin hep birbirine benzemesi beni özgün bir model yaratmaya itti. Çok basit bir kumaş(pazarlarda fiskos örtüsü olarak satılan ucuz bir kumaş)alarak başladım işe. Sizler evdeki bir kumaşı da değerlendirebilirsiniz tabi.Çanta büyüklüğüne göre dikdörtgen kestiğim bu kumaşın üzerine, elimdeki boncuklardan gördüğünüz gibi bir desen yaratarak işledim. Gerekebilir diye sakladığım bir kauçuğu alarak kenarlarından bu kumaşa makine ile diktim ve ters çevirerek sadece iki yan kısmını bir makina ayağı içeriden çanta ağzına kadar sıkıca makineledim.Tabanını dikdörtgen hale getirebilmek için yan kısımlarından bohça kenarı gibi kapattım.Çanta ağzını da saplarını iğne ile sabitledikten sonra içine doğru kıvırarak kapattım ve ince bir şekilde diktim. Değişik bir görüntüsü oldu.Sürekli aynı modelleri görmekten sıkılıyor insan.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

bu çanta harika gözüküyor. yanlız kauçuk dediğin nedir tam olarak anlayamadı.(benim bildiğim bir bitki adı ama o btkiye hiç benzeyen birşey yok burda)açıklarsan sevinirim. güle güle kullan.

Meral dedi ki...

Merhaba Nazlı
Blogunu yeni gördüm. Çantan çok güzel. Yeni bir elişi bloğu görmekten mutlu oldum
Kolay gelsin sevgiler

NAZLICA dedi ki...

Merhaba Meral;Teşekkürler iyi dileklerin ve bloğumu ziyaret ettiğin için. Sana da kolaylıklar diliyorum.Sevgiler.

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Hacer, beğenin beni mutlu etti, teşekkürler. Benim astar olarak kullandığım kauçuk; bilgisayar ve elektronik eşyaların ambalajlarında kullanılan yumuşak koruyucu bir malzeme.Sakla samanı gelir zamanı diye bir atasözümüz var bilirsin,denk düştü:) Sevgiler

Adsız dedi ki...

Nazlı çantan çok güzel olmuş. İyi günlerde kullan. Sevgiler,
Berrin

nagice dedi ki...

siten hayırlı olsun.aramıza hoşgeldin.
hepimiz destekçiniziz.birbirimiz için burda değilmiyiz zaten...

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık Nazlı iyi günlerde kullan.sevgiler..
munevce

Adsız dedi ki...

Merhaba ahşap boyama işine yeni girdimm ayrıca çantan çok güzel olmuş el işi yapmayı bilmiyorum müzik ve ahşapla uğraşıyorum annemin doğum günü için bi tepsi aldım onu kendi ellerim ile boyayacağım ama tam olarak nasıl yapıldığını bilmiyorum.Aldığım yerde tutkal sür peçeteyi tüm olarak yapıştır tutkal sür dediler peçete yapmiyacağın yerede boya sür dediler bana biraz bilgi verirsen sevinirim çok güzel bi blog ellerine sağlık başarılar
VUSLAT
sevgilerimle***