8 Şubat 2007

Atkı





Oldum olası örgü örmeyi çok severim. Çabuk bittiği, düz örgülerde çoğu kez bakmadan işlenebildiği ve hemen kullanılabilme olanağı bulunduğu için kış geldiğinde mutlaka birkaç parça örgü örerim. Bu yıl henüz paylaşamadığım 2 kazak, bir atkı, bir bebek ceketi ve yeleği ördüm. Yukarıdaki atkı da bunlardan biri. Sevgili yiğenimin istediği bir şeydi. Çok basit bir örgü aslında ancak ipi özellikli. Rengarenk pullar eklenmiş, bu ayrı bir şıklık ve pırıltı katmış.

Örgüyü istenilen ebatta başladım, 1 kenar ilmeği aldıktan sonra bir kez artırıp hemen arkasından düz olarak bir kez kestim (iki ilmeği birlikte işlemek) ve bir düz ilmek işledim.Sıra sonuna kadar böyle devam etti. Arka tamamen ters olarak örüldü. Burada dikkat edilecek tek şey verev çizgiler elde edebilmek için ön yüzde ilk artırmayı 1 ilmek kaydırarak yapıyor ve yine 1 eksilte, 1 düz ilmek olarak devam ediyoruz örgüye. Dikkat edilmezse örgü kendiliğinden artıyor. Bunun için yapmak isteyen arkadaşlar başlangıç ve bitişte mutlaka kenar ilmeği almalarını ve sık sık mildeki ilmeğinizi saymalarını öneriyorum.

9 yorum:

Rengarenk dantel dedi ki...

nazlıcım çok güzel olmuş. ellerine sağlık. bende çok seviyorum ama hiç iyi değilim örgüde. buna benzer bi örnek görmüştüm yanlız o çizgiler yan değil düz idi. onu bi türlü beceremedim. demek istediğimi anlamışındır inşallah. eğer anşadıysan bi tarif yada kroki çizebilirmisin noooooluuur.

Hesna dedi ki...

Nazlıcım Merhaba
Atkı çok güzel olmuş canım eline sağlık. Bende arada bir örgü örmek için hevesleniyorum. Benimki genelde basit şeyler oluyor süveter veya atkı gibi.Senin atkı örneği ve ipi gerçekten çok güzel bende en kısa sürede kızlarıma örmeyi düşünüyorum.
Hoşçakal

Hesna

one ben bir sey dedi ki...

Nazlışım ,
Çok güzel olmuşlar ellerine sağlık.Bu örneği sanırım biliyorum :) hayret akidem dediğini duyar gibi oldum ama bazen böylede atraksiyonlarım oluyor dimi :)
Yeğen güle güle kullansın iyi günlerde.
sevgilerimle

incikboncuk dedi ki...

atkı çok güzel olmuş, ip ve desenin uyumu müthiş olmuş. ellerine sağlık

akçahan dedi ki...

Ellerine sağlık Nazlıcığım, çok hoş bir atkı olmuş. Yeğenin güzel günlerde kullansın, sevgilerimle.

Serra dedi ki...

Yegenin gule gule kullansin, ipi degisikmis. guzel olmus. iyi haftasonlari dilerim,

Adsız dedi ki...

Ben de çok beğendim. Ellerine sağlık.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

sevgili nazlı ne güzel bir atkı olmuş eline sağlık . yeğenin iyi günlerde kullansın. hoşca kal

nagice dedi ki...

çok güzel olmuş.ellerine sağlık.yorum zar zor yazdım.sorun mu var ne.
kazakta süper..